kniha » Krvavý oheň
v Top10 4 | chce si přečíst 7 | chce mít v knihovně 5 | má v knihovně 113
hodnotilo: 134
86%
Koupit knihu:
Minotaur
Fantasya.cz
Krvavý oheň Více vydání = více obálek.

Juraj Červenák

Krvavý oheň

série: Černokněžník
díl v sérii: 3

Tato kniha je částí i jiných knih: Vládca Krvavého ohňa

Kategorie: fantasy - historická - hrdinská fantasy

vydání: Wales (web) 2005; Artis Omnis (web) 2010; Wales (web) 2014

odkazy: 3x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | **** 07.02.2006 10:39

Ne tak dobré jako předchozí dva díly. Hlavne zavěrečná bitva, která vypadala, jak vykradená z hollywoodu uškodila originalitě, kterou oplívají předchozí díly. Taky se mi nelíbílo jak lehce autor odepsal vosu a že se jí moc lehce a rychle zbavil.

Thorgos  | **** 12.05.2006 20:50

Tak v tomto ohľade mám opačný názor. Podľa mňa sa Juro vo svojej ságe o Černokňazníkovy stále len zlepšoval. Je pravda, že v ďalšej knihe išlo vždy o viac a tak bolo všetko akosi \„väčšie\“. Ohľadne Vosi si myslím, že to mal byť tiež jeden z momentov, ktorým chcel autor prekvapiť.

shpina  | *** 08.01.2007 10:39

Třetí díl mne velmi zklamal. Napětí sice udržuje, díky velkému černokněžníkovu oslabení už zhruba v polovině knihy na vysoké úrovni, ale jinak se tolik neděje. A finále jen stěží předčí zaávěrečné pasáže předchozích dvou dílů. Tento díl jsem přečetl s chutí, ale podruhé jej do ruky (na rozdíl od prvních dvou dílů) nevezmu.

cccp14  | ***** 05.02.2007 15:52

dlho som cakal na knihu z tematiky nasich starsich dejin… knihy typu tolkien nie su zle ale nemaju to caro blizkosti domova proste u mna naj-sam-fasa seria aj autor a uz teraz tesim na dalsie diela od neho

magio  | **** 05.04.2007 15:52

Třetí pokračování série Černokněžník. V tomto díle konečně dochází k dlouho očekávanému střetnutí Rogana Černého a zrádného bratrovraha – vládce Kančí hory a pána Krvavého ohně. Zvítězí Černokněžník v souboji na život a na smrt? A ovládne tajemný Krvavý oheň? Ďuro Červenák si tuto knihu opravdu vychutnal a velkolepé závěrečné finále vážně stojí za to. V porovnání s předcházejícími díly, je tento znovu o něco lepší. Trochu zamrzí nečekaná smrt jedné z hlavních postav. Jinak znovu výborné, skvělé zakončení úspěšné trilogie, vřele doporučuji!

Majkl  | ****1/2 29.11.2007 18:46

Skvelé finále výbornej série. Autor si ma trochu znepriatelil smrťou jednej postavy, no je tam aspoň Gorja, keby aj jeho autor „odpráskol“ asi by naštval nielen mňa :D Kto neprečíta príde ozaj o skvelý zážitok.

Speedemon  | *** 30.07.2008 23:12

Kvalitativně tento díl přiřazuji k předchozímu. Vše se dobře čte, postavy stále skvělé a mnoho z nich opravdu nedopadne dobře. Víc než Moreny je mi líto Dagomira a chvilku už jsem se opravdu bál, že Goryvlad natáhne tlapy :) Stále mi tu ale chyběla ta temnota a bezmoc z prvního dílu. Závěrečná bitva se mi líbila. Mohutný masakr si černokněžník užil o chvilku předtím a fínále bylo pěkně jeden na jednoho. Knížku jako i celou sérii můžu jen doporučit.

papuja  | ***1/2 24.11.2008 10:42

Tak tenhle poslední díl se mi asi líbil nejvíce. Není to ale na víc jak 4 hvězdy. Je to docela dobře čtivé a nenudil jsem se. Pořád se něco dělo a děj utíkal pěkně dopředu k finále.

Byl bych rád, kdyby tady lidé nevykecávali děj knihy. Docela je naprd když tady dopředu ostatním budoucím čtenářum naservírujete kdo všechno umře!!!

tartan  | **** 26.02.2011 18:19

Z troch „roganovských“ románov je tento snáď najakčnejší a najbojovnejší. Bojuje sa v ňom prakticky od začiatku do konca, čo síce platí o všetkých Ďurových knihách ;-), ale tu som si to tak nejako viac uvedomoval. Z „roganoviek“ sa mi táto osobne čítala najlepšie, a aj ju považujem za najkvalitnejšiu. Inak ide o dôstojné (zatiaľ) vyvrcholenie série, ktorá z Juraja Červenáka spravila hviezdu domácej česko-slovenskej fantasy.

lamahe  | **** 02.03.2011 10:32

Rogan sa dostáva k uzatvoreniu jednej kapitoly svojho života, ako inak – cez haldy znetvorených mŕtvol svojich protivníkov. Jedným z mojich obľúbených „gore“ momentov je zaškrípanie noža zabodnutého v očnej jamke. Ďuro ho však nešetrí a nezaobíde sa to ani bez strát medzi jeho blízkymi. A vlastne ani on už nebude taký ako doteraz – ale to je údel hrdinov, ku ktorým avarobijec bezpochyby patrí. Krvavý oheň je s Radhostovým mečom previazaný o niečo tesnejšie ako je tomu u prvých dvoch dielov. A zároveň musím dodať, že sú si veľmi blízke aj kvalitatívne, aj keď práve vyvrcholenie trilógie má v tomto porovnaní o niečo navrch. Možno je to aj tým, že tu máme skvelú zbierku najobľúbenejších kladných aj záporných postáv trilógie. Každá z nich má svoj jasne definovaný priestor a podľa zámeru autora náležite vynikne. Kniha sa číta extrémne dobre. Síce nemá výraznejší presah a neponúka vyzývavé momenty na zamyslenie, ale to nie je niečo čo by som tu hľadal. Plným priehrštím sa nám dostáva atraktívnych ranno-stredovekých slovanských reálií, originálnych obrazov magických prvkov a neprestávajúcej akcie so spádom. Tento element je ďalej vylepšený v zdokonalenom texte nového vydania. A som veľmi rád, že volanie čitateľov bolo vyslyšané a môžeme sa tešiť na pokračovania Roganových dobrodružstiev – niečo o čom sme ešte pred rokom mohli iba snívať.

samuelk  | *** 27.05.2013 17:52

Predchádzajúce diely série ma predsa len zaujali viac ako Krvavý oheň. Zozačiatku nás Červenák ani nenechal vydýchnuť si a zorientovať sa v knihe a už vôbec nešetril Rogana. Ten musel hneď na začiatku príbehu čeliť krutej démonickej Krvici, ktorá mala za úlohu zabrániť jeho príchodu na Kančiu horu, ktorú akurát okupovali zlé sily. A aby toho nebolo málo, stane sa Rogan súčasťou vojny proti zúrivému lesnému národu goričov. No ani to mu nezlomí jeho vôľu dostať sa do žriedla moci a nečerpať silu z Krvavého ohňa. V tejto záverečnej knihe trilógie musí Čierny Rogan opäť čeliť svojim životným nepriateľom, avšak mnohí z nich sa nedajú nazvať ľuďmi…

skepsi  | **1/2 21.04.2020 07:34

No… trvalo mi dlouho dokopat se ke komentáři.

Červenák opravdu prozaicky zraje s každou další knihou. Co ovšem nejvíc ční před dvojkou je autorova snaha vyzdvihnout, ne-li doslova upřednostnit zápornou postavu Svaruna, což knize dodalo neuvěřitelného drajvu :).

Každopádně se ale stále jedná o silný průměr až podprůměr… 4,5* / 10*



WebArchiv - archiv českého webu