kniha » Už jen Titus
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 24
hodnotilo: 11
80%
Už jen Titus

Mervyn Peake

Už jen Titus

série: Gormenghast
díl v sérii: 3

Kategorie: fantasy

originální název: Titus Alone
originál vyšel: 1959

vydání: Argo (web) 2006


Komentáře:
Thorgos  | **** 16.10.2006 19:43

Veľmi dobrá kniha, žiaľ sa zmenili kulisy od predchádzajúcich dielov čo ma príliš nepotešilo a preto len ****. Štýl písanie ale ostal rovnaký a preto určite táto kniha stojí za pozornosť.

michalb  | *** 10.08.2014 12:30

Pro me osobne tato kniha stoji nekde bokem a spis nez pokracovani serie Gormenghast ji vnimam jako takovy neuceleny soubor epizod z Titova putovani po svete. Kniha je vic bizarni a fantasktni nez Gormenghast a dejove to nedrzi moc dobre pri sobe ani mi to celkove nezapada do trilogie. Anglictina se zjednodusila – popisne pasaze jsou min kvetnate nez v predchozich dilech. Presto kniha obsahuje par zajimavych scen a momentu, ktere jsem si uzil. Pokud tuto knihu pri cteni Gormenghastu ale vynechate, o nic moc neprijdete. (Pozn.: V dodatku ke knize pisou, ze v dobe psani knihy uz Mervyn Peake bojoval s Parkinsonovou chorobou, coz se na knize proste trochu podepsalo.)

Strider  | *** 18.05.2015 15:01

Gormenghast v tejto knihe už len vrhá tieň na myseľ hlavného hrdinu na jeho potulkách svetom, ktorý je obývaný snáď ešte bizarnejšími postavičkami ako tento legendárny hrad. Bez jeho múrov a známych postáv, ktoré ho obývajú je ale zážitok z knihy len polovičný. Čitateľ je vykorenený podobne ako Titus, ktorý sa len bezcieľne potĺka podivnými krajmi. Fanúšikom prvých dvoch dielov by som možno dokonca doporučil túto knihu vynechať, obsahovo aj náladou je im veľmi vzdialená. Z celkového vyznenia knihy je totiž citeľný ťažký zdravotný stav autora, ktorý pri jej písaní bojoval s Parkinsonovou chorobou. 6-/10



WebArchiv - archiv českého webu