kniha » Bouřlivák
v Top10 2 | chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 60
hodnotilo: 48
88%
Koupit knihu:
Minotaur
Bouřlivák

David A. Gemmell

Bouřlivák

série: Rigantská sága
díl v sérii: 4

Kategorie: fantasy

originální název: Stormrider
originál vyšel: 2002

vydání: Perseus 2005

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
gaff  | **** 08.01.2007 18:48

Gemmell mě zatím nezklamal nikdy. A rigantskou ságu považuju za jeho nejvydařenější.. Takže není divu, že jsem Bouřliváka přečetl jedním dechem během dvou dnů. V tomto díle se autorovi zadařilo příběh rozvéct do takových rozměrů, až se mu jej, bohužel, nepodařilo slušně ukončit. Závěr Gemmell nezvládl a knihu utnul podle mě velice nešťastným i když uzavřeným koncem. Proto zaslouží „pouze“ čtyři hvězdičky..

tomts  | ***** 12.05.2012 21:02

Bouřlivák je fantasy příběh klasického tolkienovského ražení. Hlavní postavy musí neustále přehodnocovat své životní postoje a určovat skutečné priority. Gemmel dokáže pracovat s několika desítkami postav najednou a všem vytvořit důkladnou osobnost, proto jeho knihy rád čtu a je to příjemné osvěžení oproti třeba Eddingsovi. Těžko mohu nadhodit, která postava mi přirostla k srdci nejvíc, ale vím, že samotný Bouřlivák mi lezl na nervy od začátku až k poslední straně. Podstatně mnohovrstevna­tějšími postavami byl třeba moidart či Huntsekker…

Speedemon  | **** 23.01.2020 09:58

Namlsaný předchozí knihou, kde jsem hodnotil 90% jsem se pustil do závěrečné kapitoly Rigantské ságy. Vše funguje jako předtím, postavy super, vypravěčské umění chytne a nepustí. V hodnocení jsem se ale vrátil o stupínek níž, protože za mně nebylo potřeba do děje tahat Kranovu kouli a dávat tomu tak velký nadpřirozený kabátek. Předchozí 3 knihy fungovaly i bez toho. Autorovi se sice podařilo ságu docela obstojně zakončit, ale příběh o Rigantech byl celou dobu o lidských hrdinech a lidských padouších, démon nebyl potřeba. Kniha opět upozadila předchozí hlavní postavu Kaelina a většinu času trávíme s Gaisem Maconem. Víc než kdy předtím tu kladné postavy nejsou vždy dobráci a i ti největší zmetci můžou být hrdinové. To Gemmel umí a drží se toho. I přes moji výtku hodnotím jako velmi povedený závěr.



WebArchiv - archiv českého webu