kniha » Meč s Fénixem
chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 22
hodnotilo: 17
46%
Meč s Fénixem

Robert E. Howard

Meč s Fénixem

série: Conan
díl v sérii:
kniha patří do světa: Hyborian

Kategorie: fantasy - povídková sbírka

vydání: Nezávislý novinář II. 1991


Komentáře:
tomts  | brak 12.11.2014 09:06

V roce 1991 již byly vydané a přeložené téměř všechny Howardovy původní povídky, byť rozházené do několika sešitů a knih. Byla zde však jedna výjimka a tou byl právě „Meč s Fénixem“. V ohromném porevolučním boomu podnikání povstal také „Nezávislý novinář II.“, který chytře využil správné chvíle a dychtivým čtenářům zdánlivě nabídl „překlad“ povídky, na kterou marně čekali. Prodávalo se to v trafikách, a tak málokdo měl možnost do sešitu nakouknout a zjistit, že kniha sice obsahuje povídky, ale úplně jiné, ten Meč s Fénixem tu chybí. Nu což 12 Kčs, pomyslí si dnešní čtenář, jenže tehdy za to byly tři bochníky chleba nebo šest litrů mléka, popřípadě 30 rohlíků :-)

A po otevření čtenářovo zděšení: „Hrůza hrůz, co je tohle za překlad?“ A jaká radost o rok později, když Poutník (konečně! tohle bylo opravdu hloupé zaspání) předložil kvalitní překlad ve své sešitové edici.

Z dnešního pohledu naprosto zbytečný obchodní tah, ale tehdy si „nakladatel“ na těch sešitech Howarda a Lovecrafta musel slušně napakovat. VAROVANÍ! Nečíst, nejlépe zahodit ještě před přečtením!



WebArchiv - archiv českého webu