kniha » Tajemství 13. nástupiště
chce si přečíst 1 | má v knihovně 7
hodnotilo: 8
63%
Tajemství 13. nástupiště Více vydání = více obálek.

Eva Ibbotson

Tajemství 13. nástupiště

Kategorie: fantasy - pro děti a mládež

originální název: The Secret of Platform 13
originál vyšel: 1994

vydání: Albatros (web) 2003; Albatros (Albatros Media) 2014

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
magio  | *** 05.04.2007 15:59

Kouzelný příběh známé autorky knih pro mladší čtenáře Evy Ibbotson. Nebudu psát o čem kniha je, to si jistě přečtete sami. Doporučuji mladším i starším. 6/10

trudoš  | **1/2 19.05.2016 00:10

Nenápadité a tradiční vyprávění se Eva Ibbotsonová ani moc nesnaží zamotat, takže konec člověk odhadne o dobré dvě třetiny knihy dříve, než se k němu doberou i hlavní hrdinové. Vypráví ho však s lehkým tónem a jemným humorem, což čtení přejemným způsobem popohání kupředu, i když přesně víte, kam směřuje. Jenže v rámci krátkého rozsahu jej autorka na můj vkus doslova přeplnila množstvím podivuhodných bytostí. Díky tomu jsem ani moc neměl šanci se blíže seznámit s ústředními postavami a zákonitostmi světa, což zamrzelo o to víc, že všechna ta demonstrace magických tvorů vlastně neměla pro zápletku valného významu.
Problém románů pro děti spočívá v tom, že jako dospělý je nemohu s tak úplně čistým svědomím soudit. Takže i kdy mě Tajemství 13. nástupiště příliš nezaujalo, musím mu přiznat, že má všechny předpoklady chytit do osidel čtenáře začátečníky. V tom mě utvrzuje jak poeticky rozpustilá stylistika, tak především černobílé ilustrace Barbory Kyškové, které příběhu nádherně sekundují.



WebArchiv - archiv českého webu