kniha » Armády nesmrtelných
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 107
hodnotilo: 139
69%
Armády nesmrtelných

Miroslav Žamboch
Jiří Walker Procházka

Armády nesmrtelných

série: Agent JFK
díl v sérii: 4

Kategorie: fantasy - sci-fi - akční

vydání: Triton (web), EF 2006

odkazy: 4x [recenze]


Komentáře:
avatar2  | *** 17.12.2007 18:08

Jako obyvkle slušná dávka akce bez hlubší myšlenky, tentokrát zasazená zčásti do rudolfinské Prahy. Pomocníkem klasické party dobrodruhů se tak v tomto díle série stává i moudrý rabi Löw a potkáme i samotného Rudolfa II. I tento díl JFK tak plní funkci odpočinkového čtiva do MHD.

Majkl  | ** 27.01.2008 18:26

Po malej nádeji na lepšie diely, ktorá sa objavila v JFK3, tu máme ďalší diel s chybami, ktoré som už predtým spomenul. Navyše je tu nezaujímavý dej, bez gradácie, bez nejakej zaujímavejšej scény. Z názvu Armády nesmrteľných som čakal všeličo no hlinové armády nie. „Čo už. Snáď to bude zaujímavé.“ Opak. Hliňáci sa správajú presne tak ako od hlinenej sochy očakávate – neživo a nudne. Jediná zaujímavosť je to, s kým sa zrazil JFK na začiatku príbehu. O tejto postave je piaty diel, malé bezvýznamné plus za takéto prepojenie.

Sirius  | **** 11.02.2008 16:55

Procházka je prostě bůh. Opět další vydařený díl z jeho klávesnice.

knedle  | **** 14.04.2008 13:49

Pro me prijemne napojeni dalsi ceske legendy – Golema. Docela by me zajimalo, zda je Golem znamy i v zahranici… Napojeni golema a cinske hlinene bojovniky bylo sice pro mne kostrbate, ale dalo se to prekousnout. Spickovani mezi Andreou a JFK me stale vadi. Kdy uz se spolu vyspi? Reseni finalni bitvy jsem kupodivu bez problemu prekousl.

shpina  | ** 14.09.2008 10:22

JWP a JFK prostě podle mne nejsou kamarádi. Zas jen dobré hlášky poslepované kvazipříběhem. Navíc děj vůbec ale vůbec negraduje.

Madam Brbla  | **1/2 28.06.2010 11:24

Shpina to vystihl naprosto dokonale: jen hlášky poslepované kvazipříběhem. Nakoukneme do Prahy za vlády Rudolfa II., jedním z hlavních hrdinů je tentokrát sám tvůrce golema Rabbi Löw, klon Gandalfa Šedého. V záblescích mocné magie pak pobíhají a hláškují ve snaze ochránit svět před nezdolnou armádou terakotových válečníků agenti John Francis Kovář, komtesa de Villefort a kyborg Boorman. Tempo je neměnně zběsilé, na logiku se nehledí, psychologie postav se omezuje jen na vzájemné špičkování, smršť vtipů kolísá od povedených odkazů na současnou společnost až po puberťáckou trapnost. Nechybí ani mé „oblíbené“ citoslovce pro demonstrování různých výbuchů a jiného kraválu. Celý tento díl mi přišel jako parodie, na skutečně kvalitní, výjimečný příběh ze světa JFK tedy stále marně čekám. 45%

LuciusWlk  | *** 18.06.2012 05:51

Nápad dobrý, příběh má svižné tempo, ale pořád mi nějak nesedí humor JFK, který musí být všudypřítomný a často pateticky otravný.



WebArchiv - archiv českého webu