kniha » Provinilé slasti
v Top10 2 | chce si přečíst 15 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 72
hodnotilo: 106
81%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Provinilé slasti Více vydání = více obálek.

Laurell K. Hamilton

Provinilé slasti

série: Anita Blakeová, lovec upírů
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - horor - urban fantasy - upíři

originální název: Guilty Pleasures
originál vyšel: 10/1993

vydání: Triton (web) 2006; Triton (web) 2008; Epocha (web), Triton (web) 2012

odkazy: 1x [ukázka], 6x [recenze], 1x [info]


Komentáře:
henry  | ***** 16.08.2006 00:08

Velmi čtivá kniha ( viz moje recenze na Neviditelném psu ), která z upírů nedělá jakou si nadpřirozenou šlechtu ale normální součást civilizace se všemi klady i zápory. Nelze než doporučit

shpina  | **** 12.01.2007 07:27

Skvěle čtivé, svižné, akční + odlehčující hlášky. Z dokonalosti tomu ubírají jen občasné jednoúčelnosti (např. návštěva baru u Mrtvýho Daeva – tam se dozvíme, že Anita je v opravdu velkým průseru, pro ty co to ještě neví. Jo a že chce zabít Valentina, pro ty co to ještě neví. Barman jí slíbí, že se ozve, jak je to s Valentinovým úkrytem, ale do konce knihy už ani vidu, ani slechu – prostě výplň). Jo taky mi občas vadilo předrsňování hlavní hrdinky. To se může jen když je v tom cítit ironie, nadsázka. Jenže když ji autorka často využívá a místy vynechá… Např. Anitin vztah k Filipovi – je to závislák nemám ho ráda, proč jsem ho tedy políbila? Oh. Naštěstí jde jen o drobné nedostatky.

Renča  | **** 27.03.2009 14:27

První kniha o Anitě je vtipná, zábavná, akční, velmi dobře a rychle se čte. Vřele doporučuji všem, kteří mají rádi moderní městskou fantasy.

Boo  | **** 05.04.2009 13:34

cita sa to dobre, odsypa to, tak co uz na tom, ze hrdinka je nezranitelna a sem.tam logika ide stranou??:D:D

Wiktor  | ***** 04.05.2012 15:54

100% spokojenost konečně pořádné pojetí upírů

Schramm  | ** 11.07.2012 19:14

Předem upozorňuju, že můj komentář je specifický. Nejsem fanda žánru a po Anitě Blakeové jsem sáhnul proto, že jsem si chtěl o něm chtěl udělat představu. Co tedy o knize říct? Popravdě, mám v tom docela hokej… Jako paranormální romanci knihu hodnotím jako povedenou (ale hraju tu jednak roli že nemám s čím srovnávat a pak taky předchozí despekt, tzn. nečekal jsem, že to bude vůbec čitelné). Jako urban fantasy ovšem už jen jako (pod)průměrnou (jak se vlastně definována urban fantasy? není to mimo jiné o tom, že město má hrát výraznější roli, nikoliv že je to jen děj odehrávající se ve městě?). Jako detektivka je to pak dost mizerný (mám rád, když mi autor dává indicie během četby, abych mohl přemýšlet spolu s hlavním hrdinou, aby pak v závěru moje přesvědčení, že vrah je zahradník rozmetal. To tu ovšem úplně chybí). Vzato souhrnně, prvních cca 80–100 stran mě chytlo fakt hodně (Hamiltonová píše solidně a dost čtivě, občas i vtipně), až jsem byl nadšený. Pak to ale najednou ztratilo glanc, strašně rozvleklý, ukecaný děj, což v mých očích shodilo knihu do šedého průměru, no a konec je vysloveně odbytý, až směšný. Pro mě to totálně zabilo všechny předchozí pozitivní dojmy. Myslím, že si nadále vystačím s Tinou Salo (pokud bych poměřoval první dojmy z Provinilých slastí a Sladké jak krev, je to nebe a dudy). Ale aspoň chápu, co se asi pokusili Kulhánek a Žamboch napsat ve Vyhlídce na věčnost a Visio in extremis :)

snop  | **** 22.08.2012 00:38

Prakvapive malo cervene knihovny a prekvapive dobra kniha. Pricemz je to „detektivka“, ale nejake moc velke vysetrovani necekejte, reseni spadne hrdince do klina.



WebArchiv - archiv českého webu