kniha » Vlčí přilba
v Top10 2 | chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 62
hodnotilo: 66
80%
Vlčí přilba

Richard A. Knaak

Vlčí přilba

série: DragonRealm
díl v sérii: 3

Kategorie: fantasy

originální název: Wolfhelm
originál vyšel: 1990

vydání: Fantom Print (web) 2006

odkazy: 1x [ukázka]


Komentáře:
Duirin  | ***1/2 15.04.2006 20:26

Po nemastném neslaném Ledovém draku je tu třetí díl, kde není hlavní postavou Cabe Bedlam jako v předchozích dílech, ale bývalý vládce Penacles Gryf, který se vydává hledat svou minulost. Cabe se v této knize vůbec nevyskytuje a především díky tomu sledujeme prakticky pouze jednu dějovou linii. To ale knize na ničem neubírá, spíše naopak, děj je zastřen řádnou dávkou tajemna a nejistoty. Oproti předchozím dílům je zde více nahlédnuto do tábora Gryfových nepřátel, kteří zároveň soupeří mezi sebou. No, abych to uzavřel, tak je to celkem solidní, zajímavé čtení, ale špičky to určitě nedosahuje, proto nakonec jen ty 3*.

Speedemon  | *** 13.08.2006 09:32

Oproti předchozím dvoum dílům se tentokrát zápletka točí pouze kolem Gryfa. Vydává se na kontinent Aramitů, aby se dozvěděl více o svém původu. Netuší však, že se dostane do spárů dvou soupeřících bohů. Tento díl výrazně doplňuje historii a celkový svět DragonRealm. Podle mě je tato kniha lepší než Ohnivý a Ledový drak. Možná je to tím, že děj není „předrakován“ jako minule. Prostě a jednoduše, komu se líbí svět Dračích říší a chce zažít souboj s Ničitelem, mohu Vlčí přilbu jen doporučit. Ale je to pouze slabý nadprůměr.

Svarec  | *** 06.08.2009 10:25

Ujde to. Postavy jsou sympatické, příběh nic moc, ale oproti Stínovému hřebci se to aspoň čte celkem snadno. Nic světoborného, ale jako zábava na odreagování, proč ne.

Frozenstain  | *** 28.01.2011 14:04

Lepší než Ohnivý a Ledový drak. Méně předvídatelné, více promyšlené. V celku dobré čtení. 70%



WebArchiv - archiv českého webu