kniha » Spirála
v Top10 1 | chce si přečíst 3 | má v knihovně 12
hodnotilo: 15
77%
Spirála Více vydání = více obálek.

Kodži Suzuki

Spirála

série: Kruh
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy - horor

originální název: Spiral

vydání: Knižní klub (web) 2006


Komentáře:
willis  | **** 20.09.2007 13:48

Tady musím dát za čtyři, protože nápad se způsobem přenášení viru je tak fantasmagorický, že jsem jenom nevěřícně zíral.

Speedemon  | **** 02.11.2007 16:53

Přibližně do poloviny knížky mě to bavilo víc jak Kruh. Poté však nastoupilo velké množství genetických teorií, které zněly už přitažené za vlasy. Suzuki se zde snaží vysvětlit hororové a někdy až sci-fi prvky dostupnými lékařskými metodami, což někdy zní dost směšně. Ale i tak je to napínavé a pokud u nás někdy vyjde třetí díl, tak si se zájmem přečtu osud lidské rasa.

trudoš  | ****1/2 01.01.2016 02:02

Když něco slaví úspěch, není důvod, proč v tom nepokračovat. A tak vzniklo pokračování Kruhu s názvem Spirála. Dlužno říci, že s filmem Kruh 2 to nemá naštěstí nic společného. Kodži Suzuki se totiž oproti tomuto snímku, který silně vařil z vody, zaměřil na evoluci novodobého viru, a především na osobnost samotné Sadako, jež se vrací mezi živé.
Snad jen kromě lehkého zklamání nad závěrem příběhu nedokážu románu vlastně nic vytknout. Tíživá atmosféra strachu, skvěle propracované charaktery a nezbytná japonská mystika na mě fungovaly skvěle a ze Spirály dělají plnohodnotný horor, který si s kvalitami prvního dílu absolutně v ničem nezadá.



WebArchiv - archiv českého webu