kniha » Boží lov
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 25
hodnotilo: 19
75%
Boží lov

Lois McMaster Bujold

Boží lov

série: Prokletí Chalionu
díl v sérii: 3

Kategorie: fantasy

originální název: The Hallowed Hunt
originál vyšel: 06/2005

vydání: Talpress (web) 2006


Komentáře:
Vlask  | ** 08.12.2006 09:11

Kniha je sice Fantasy, ale zaroveň není – spíš je to mix telenovely a detektivky? (ja žádnou krimi knihu nečetl, tak nevím k čemu to přirovnat). Určitě nic pro příznivce akce – v celé knize ani jeden souboj, všechno se řeší kouzly a to ještě jen k vysvobozování mrtvých duší. V principu je celá kniha o tom, že jedou do hlavního města na pohřeb a celou dobu jen o něčem kecají – jen na konci se to zvrtne v trochu akce.

Doubravka  | ****1/2 27.03.2007 17:15

Právě – přehnaná akčnost mě moc nepřitahuje :) Kniha je celkem povedená, četla se mi dobře a klidně bych zvládla i další pokračování.

Madam Brbla  | ***1/2 15.04.2012 16:35

Třetí díl série „Prokletí Chalionu“ se odehrává v odlišné lokalitě a s jinými osobami, než jsme poznali v prvních dvou knihách, přesto jej úplně nelze doporučit jako samostatné čtení – autorka předpokládá znalost reálií, především náboženství a magie, s popisem tedy nezačíná od základů. Příběh se točí kolem vraždy prince, temných starověkých rituálů, různých tajemství a intrik, a v neposlední řadě úlohy bohů v lidských životech… i po nich. Zápletka je dostatečně zajímavá, ovšem tempo je konstantně pomalé, akce v podstatě žádná, jakkoliv by k ní postava hlavního hrdiny přímo nabádala, občas problikne scéna z růžové knihovny (naštěstí pouze decentně, žádné impertinentní porno). Závěr mi přišel přeplácaný, plný oslích můstků, očekávaný působivý vrchol se nekonal.
Pro mě byl „Boží lov“ relativně čtivý jako celek, ovšem pochybuji, že si třeba za půl roku vzpomenu na nějakou konkrétní pasáž – žádná totiž bohužel nevyčnívala, nerozbušila srdce ani nezastavila dech napětím. Převažují pozitivní emoce bez většího nadšení. 68%



WebArchiv - archiv českého webu