kniha » Tanec smrti
v Top10 1 | chce si přečíst 1 | má v knihovně 18
hodnotilo: 20
92%
Tanec smrti

Lincoln Child
Douglas J. Preston

Tanec smrti

série: Pendergast
díl v sérii: 6

Kategorie: horor - fantasy - detektivní

originální název: The Dance of Death
originál vyšel: 2005

vydání: BB art (web) 2006

odkazy: 1x [info]


Komentáře:
Madam Brbla  | **** 22.09.2014 15:28

V předchozí knize čtenáři opustili Pendergasta v prekérní situaci a také jeho kamarád od newyorské policie Vincent D'Agosta má veškeré indicie předpokládat, že prazvláštní agent FBI za dramatických okolností natáhl bačkory. Detektiva proto nesmírně překvapí dopis ze záhrobí, vybízející k pokračování Pendergastova pátrání po jeho psychopatickém bratrovi, než dotyčný spáchá nejasně definovaný superzločin. Opět se setkáme s většinou známých z předchozích knih, kteří se „náhodou“ více či méně okrajově zapletou do stejného případu.
Stejně jako v předchozích dílech není nouze o napětí, děj zběsile pádí kupředu a zpomalí jen zřídka, dočkáme se vražd, intrik, převleků i honiček, navštívíme muzeum s novou expozicí, je poodhalen další kousek mozaiky z Pendergastova soukromí… nicméně stále zůstává mnoho záhad dráždících čtenářovu zvědavost. A znovu autoři nechali v závěru zaseknutý háček, nutící poohlédnout se po následující knize. No proč ne, byla to zábavná thrillerová jízda, i když žádné velké překvapení nepřinesla. 80%

snop  | *** 03.09.2022 00:37

Hm, prvni pendergastovska kniha, ktera mi prisla uz moc sestakova. To, ze Pendergast je Velky Detektiv, to je jasne od zacatku, ale tady jsme se uz fakt presunuli od Holmese skoro k Nicku Carterovi. Prevleky! Zly bratr! Diamanty! Honicky! Tajne chodby!

Trochu doufam, ze se to zase spravi.



WebArchiv - archiv českého webu