kniha » Pomsta trpaslíků
v Top10 6 | chce si přečíst 8 | chce mít v knihovně 6 | má v knihovně 137
hodnotilo: 172
85%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Pomsta trpaslíků Více vydání = více obálek.

Markus Heitz

Pomsta trpaslíků

série: Trpaslíci
díl v sérii: 3

Kategorie: fantasy - hrdinská fantasy

originální název: Die Rache der Zwerge
originál vyšel: 2005

vydání: Fantom Print (web) 2006; Fantom Print (web) 2009; Fantom Print (web) 2012

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | ***** 07.01.2007 12:43

Z celé série zatím nejlepší kniha a určitě nejrozmanitější z hlediska nových potvor a i zápletka je patřičně zamotaná. Jen ten konec je velmi otevřený – vypadá to jako zadní vrata (žádná vrátka) pro další díl.

firen  | ***** 30.11.2007 19:35

A všechny iluze o dobrém konci Tungdila a Balyndis jsou v háji. Třetí díl pořádně zamával s celou skrytou zemí. Skvělý děj s ještě lepšími zápletkami. Kniha však skončila neukončena. Asi si mnoho z nás udělalo teorii jak to asi dopadne. No počkáme ještě tak ten rok a uvidíme.

Majkl  | ****1/2 18.12.2007 09:08

Výborný diel, ktorý mi trošku kazí citová nevyrovnanosť hrdinu, jednotlivé skoky od jednej sukne k druhej si autor mohol odpustiť. Konečný súboj s veľkou zlou obludou (klasika komiksových diel)nemá veľa informácií, kto, kedy a prečo, čo sa dúfam dozvieme v ďalšom dieli. Pred finálnou bitkou som sa potešil, že Narmora prežila, a pre mňa bola Narmora zapomenutá nezabuduteľnou. Tak či tak ďalší výborný diel, ktorý musí mať pokračovanie, a nielen jedno. Túto sériu doporučujem každému milovníkov skvelej a jedinečnej fantasy.

papuja  | *** 03.06.2008 21:49

Jako serii musím taky všem doporučit. Můj názor je, že tento díl je z celé série nejslabší. Zápletka vcelku dobrá, ale zdá se mi, že autor se už trápil a lepil příběh vším co se dalo. U tohoto prozatím posledního dílu jsem se ve čtení už tak nehrnul vpřed.

Blue.Shark  | ***** 22.07.2009 14:14

Kdybych měl tenhle díl vystihnout jedním slovem, řeknu: Dokonalost. Na začátku se dozvíme o nejmenované tragédii, která se postupně čtenáři odkrývá, dále rozmanitý děj, nové výtvory v oblasti příšer, k tomu přičteme Alfy, Lidi, Elfy, Třetí a Podskalany a ve výsledku máme…co máme? Máme knihu, která si minimálně v mé knihovně opět vysloužila čestné místo.

Methat  | ***** 08.08.2010 18:27

V treťom dieli príbeh pokračuje v Skrytej zemi po ďalších piatich rokoch po druhej knihe. Zo začiatku je kniha vláčna, pomaly sa dozvedáme informácie o Tungilovi a jeho družke, výrazne sa rozšíri aj dejová linka s Neuveriteľným Rodariom, ktorý bude sypať tentoraz hlášky viackrát než Pruďas. Nové monštrá vám potrápia predstavivosť a dali knihe väčší šmrnc. Už pri prvých náznakoch útokoch možno budete vedieť, kto to všetko zlo má na starosti, koniec knihy vám to definitívne potvrdí. Konečne sa dostanú naši hrdinovia za Skrytú zem, aj keď len tak na okraj. Aj keď autor to s chudákom Tungdilom trochu preháňal, musím uznať, že táto kniha (séria) si skutočne zaslúži vysoké hodnotenie.

„Jestli v tomhle voze na neco sáhnete, budete muset v budoucnu používat druhou ruku, abyste si utřel prdel.“ Kdybyste byl hovnem, tak smrdíte tak mocně, že by každému na míste upadl nos."

  • Neuvěřitelný Rodario, císař všech herců

„Jednou přišla k trpaslíkovi Smrt a chtěla si ho odvést s sebou, trpaslík se však pevně zapřel botami o skálu, na níž stál, vzpurně nakrabatil obočí a řekl ne. Tak smrt zase odešla.“

  • stará moudrost z jihu Sangreinu
Paya  | **** 12.08.2011 12:36

Musim priznat ze prvni dva dily se mi libily vice. Kniha mela sva svetla mista, ale taky mi sem tam prislo ze ji autor umele natahuje a vymysli si tam „nesmysly“.

Faen  | ***** 24.11.2012 13:53

Rozhodně zatím nejlepší díl. Zprvu se zdálo, že Heitz už všechny nápady pro Skrytou zem vyčerpal, opak je ale pravdou, pořád je co vymýšlet. A na rozdíl od kolegů tady jsem rád, že se skoro všechny hlavní postavy nějak vyvíjí. A taky jsem rád, že i přes zdánlivá vítězství je k idylce ve Skryté zemi dost daleko, skoro jako v opravdovém životě :) Otevřený konec dost láká na čtyřku. Takže šup na to. ;)

DooM  | **** 29.01.2013 12:42

první dva díly měly asi lepší tah, ale i tak kniha neztrácí nic na čtivosti

Laxik  | **** 24.04.2018 18:42

Heitz ve třetím díle konečně opustil cestu maskované pánprstenovské fanfikce a napsal pořádný a originální příběh. Tungdil už není ten idealista a jeho postava je mi sympatičtější než kdykoli předtím. Svět Trpaslíků taky nabobtnal až za svazující hranice Skryté země a představil nám první náznaky barvitého Světa za horami, který Heitz postupem času ještě rozvedl v prvních a třetích Legendách alfů. Bohužel mám s knihou dva problémy. Jednak je těch nových věcí tolik, že je ve výsledku Pomsta místy vcelku přeplácaná. Druhou výtku musím začít upozorněním, že se může jednat o lehký spoiler – mám mamutí výhrady k tomu, jak to dopadlo s Furgasem. Pořád mi to k němu prostě nesedí.



WebArchiv - archiv českého webu