kniha » Blesk Gamalův
má v knihovně 4
hodnotilo:
0%
Blesk Gamalův
Sestavil/i:

Jaroslav Velinský

Blesk Gamalův

série: S.I.MAN Dan Young
díl v sérii:

Kategorie: sci-fi - antologie

vydání: Serie 1994


SERIE: S.I.MAN Dan Young
[1] Muž se čtyřmi prsty
[2] Ďáblovo kladivo
[3] Comeback Johnson
[4] Děti upíra
[5] Cesta spásy
[6] Posel z Hyad

Neřazené díly série

Blesk Gamalův
Informace / Anotace ke knize: Blesk Gamalův

(Poznámka: kniha obsahuje i několik dalších povídek, které nepatří do SF)

Witembó z Gooru stál na zádi galéry a po úzkém zvýšeném chodníku se táhl jeho dlouhý stín až k vysoko zdvižené přídi. Gamal, sluneční bůh, se klonil k západu.

Generál se ohlédl. Přimhouřenýma očima pozoroval temný obrys horstva nad vzdáleným přístavem; zakrátko zmizí v temnotách a ráno, až se Gamal znovu narodí v moři před přídí, neuvidí muži na galéře ani přístav, ani hory… Nikdo se dosud nevypravil tak daleko a málokdo z lidí alespoň tušil, proč je tomu tak. To jen blázni, nad nimiž z jakéhosi rozmaru drží ochrannou ruku sama královna Arandé (nechť ji sám Gamal a jeho duchové ochrání), tvrdí cosi o kulatosti světa. Jako třeba tenhle mladý Ysingbó, který tolik stál o to, aby se směl účastnit výpravy… Výpravy, na jejímž výsledku možná závisí osud říše. „O co menší blázen jsem, když jsem se uvolil velet galéře na téhle šílené cestě,“ zabručel.

Výsadkový člun Dartu II sklouzl na mořskou hladinu; účinné brzdy ho v té chvíli zpomalily natolik, že voda sotva vystříkla. Z boků se vynořily balanční plováky a podepřely válcovitý trup. Člun se sunul po hladině stále pomaleji, až se zastavil sto metrů od veslice.
„Nějaké informace, Franku,“ řekl Dan Young.
Android mžikl očima. „Délka šedesát tři metry,“ hlásil. "Na palubě v této chvíli třicet sedm mužů. Dá se předpokládat, že další jsou uvnitř. Loď má třicet čtyři vesla, podle jejich délky lze soudit, že jedno ovládají nejméně čtyři, ale spíš šest mužů.

 



WebArchiv - archiv českého webu