kniha » Vlastní krev
v Top10 3 | chce si přečíst 2 | má v knihovně 54
hodnotilo: 48
72%
Vlastní krev

Petra Neomillnerová

Vlastní krev

série: Písně čarodějky
díl v sérii:

Kategorie: fantasy - povídková sbírka

vydání: Triton (web) 2006

odkazy: 3x [recenze]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [7] magio (editor v době uložení příspěvku) 23.09.2008 14:53  

@FerryH[6]: Dobře, vyhrál jsi. Ale slib mi, že až Knedle někdy v budoucnu umožní přidat do série i povídky, tuhle knihu ze série Písně čarodějky smažeš :)

 [6] FerryH (editor v době uložení příspěvku) 22.09.2008 21:01  

@magio[5]: …Podle Tebe teda kniha Nakažení nejde číst bez znalosti Vlastní krve?…

To neni argument sorry, tohle plati o spouste dalsich knih co jsou bezne v seriich a nikoho to nezarazi (Duna, nebo nejake knihy u Feista atd.)… a co treba ty ruzne prequely, ktere jsou napsane az PO te hlavni serii a take ruzne alternativni odbocky s jinymi hrdiny (viz Zemeplocha etc…)
Prave k tomu slouzi to ze kniha v serii neni nejak cislovana a dostane automaticky privlastek „Neřazené díly série“ coz se stalo i u tohoto diskutovaneho pripadu…
Stale si myslim ze ‚nejak‘ je lepsi nez ‚vubec‘ ..alespon do doby nez presvedcime Knedleho at dovoli radit do serii povidky…

 [5] magio (editor v době uložení příspěvku) 22.09.2008 19:47  

@FerryH[4]: Podle Tebe teda kniha Nakažení nejde číst bez znalosti Vlastní krve? To bych teda neřekl, sice tam jsou občasné narážky, ale jinak je to zcela samostatný příběh. Možná jdu proti většině, ale já se snažím do určité série vždy přidat jen knihy, které tam podle nakladatele patří (s výjimkou např. Akt X a jim podobných samozřejmě), ne které na sebe tematicky navazují.

Jediné možné řešení je, podle mého názoru, to, které zvolili tvůrci konkurenční databáze. A to, že do série půjou přidat i povídky.

http://scifibaze.wz.cz/CZautor/CZN/NeomillnerovaP.html

 [4] FerryH (editor v době uložení příspěvku) 22.09.2008 19:38  

pekne pitomej, pristup sorry… urcite neslouzi pro vetsi informovanost smerem k ctenarum… osobne si myslim, ze ctenar ktery si rad precte poporade urcite serie a navazujici veci, je radeji kdyz si v povidkove sbirce musi precits par povidek navic co do serie nepatri, nez ze VUBEC nevi ze tahle sbirka je navazana na tu a tu serii…

 [3] magio (editor v době uložení příspěvku) 22.09.2008 19:23  

@FerryH[2]: No, na tohle jsem puntičkář zase já, v knize je opravdu několik povídek se stejnými postavami, ale také nějaké s úplně jinými. Navíc jsou to jiná nakladatelství a myslím si, že ani Petra Neomillnerová by tuhle knihu do tohoto cyklu nepočítala.

Přehodím to zase samostatně, tak se nenaštvi, a počkáme si, až někdy bude možnost přidat do série i povídky…

 [2] FerryH (editor v době uložení příspěvku) 22.09.2008 18:43  

jenze ty povidky co patrej do serie a myslim, ze jich je vetsina .. tak zas jako prequel k te serii jsou docela dulezite… kdyby slo davat povidky do serie tak by to bylo lepsi… takhle ale jinou variantu nevidim… ty jo ??

 [1] magio (editor v době uložení příspěvku) 22.09.2008 17:13  

FerryH: Proč jsi tuhle knihu dal do série Písně čarodějky? Vždyť to je (kromě toho, že obsahuje několik povídek se stejnými hrdiny) zcela samostatná povídková sbírka. Ani nikde na webu to takhle zařazené není.

Já bych to nechal samostatně…

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu