kniha » Kadet
v Top10 1 | chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 13
hodnotilo: 11
80%
Kadet

Rick Shelley

Kadet

série: Nájemné jednotky Dirigentu
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi - military

originální název: Officer-Cadet
originál vyšel: 1998

vydání: Triton (web) 2006

odkazy: 3x [recenze]


Komentáře:
Martyrius  | *** 23.08.2011 12:46

Military sci-fi, pro mě velice zajímavé téma. Ale jak to často dopadne i ve Warhammeru 40.000, pořád jde o válečnou literaturu a na ní až naroubován háv sci-fi, pořád jde o pocity hlavního hrdiny, umírání etc etc.

Sice zajímavé téma, ale nic moc zpracované. Stejné věci v Honor Harringtonové mě bavili, výše zmíněný W40k též (a to dokonce i kniha kde je hrdina Shira Calpurnia). Boje zajímavé, skryté „twists“ (něco jako chytáky, taháky, nečekané zvraty dohromady) také, ale nemělo to sílu. Hrdina mi navíc nebyl moc sympatický, někdy se choval jako superman, někdy jako posera, ale na opačných místech, než bych to čekal a měl rád.

Nějak jsem se s ním nedokázal ztotožnit. Ale i tak to ušlo.

Vlask  | **1/2 29.01.2017 01:15

Nuda od začátku až do konce. Nejen že autor neumí vytvořit ani náznak napětí, on navíc trestuhodně vůbec nevyužil technické možnosti válčení v budoucnosti. Sice mají namakané helmy, ale zdá se, že na neprůstřelné vesty v budoucnu nikdo nevěří a bodákové boje nesmí chybět ani zde. Na bojová vozidla, roboty, drony, zásobovací roboty rovnou zapomeňte – co si jednotky neodnesou na zádech to nemají.



WebArchiv - archiv českého webu