kniha » Válečníkův slib
chce si přečíst 1 | má v knihovně 14
hodnotilo: 7
54%
Koupit knihu:
Minotaur
Válečníkův slib

Juliet Elizabeth McKenna

Válečníkův slib

série: Einarinn
díl v sérii: 4

Kategorie: fantasy

originální název: The Warrior's Bond
originál vyšel: 2001

vydání: Triton (web) 2006

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | * 03.03.2007 12:53

Jestliže jsem ohodnotil minulý díl jako nudnou knihu, tak tedy tato kniha se oproti ní nedá ani číst. Děj se točí okolo Ryšada s Temarem, prakticky celou dobu se odehrává v hlavním městě a pořád se probírá jen politika, politika a politika. Jedna honička za zloději nemůže přerazit totální nudu. O čtivosti svědčí i to, že jsem mezitím dočetl čtyři jiné knihy, než jsem se donutil dokončit čtení tohoto skvostu.

firen  | * 30.11.2007 19:12

Děj neni tak živý jako v šermířově přísaze, ale i tak se to dá číst. Někoho zkátka politika zajímá a někoho ne. Ale i když mi politické spekulace nejsou lhostejné, byla tam spousta údajů. Zkratka nuda.

Cadak  | ** 19.03.2015 19:56

Další díl s ústřední postavou Temara a Ryšáda, je ještě slabší než Šermířova přísaha (aspoň to chtělo více se odlišující název).

Jak už bylo zmíněno, dočtete se hodně o politice, politice a ještě jednou o politice. Tudíž podobně jako v druhém díle, trochu čtivé pasáže se dostavily až kolem strany 300. Chce to tedy hodně trpělivosti, než se dostanete k lepší části. Důsledek toho je, že z první poloviny si vzpomínám pouze na krádeže, politiku a rozebrání císařských dynastií a rodokmenů.

Ke konci se to už četlo lépe, podobně jako v druhém díle. Tudíž mi nezbývá než totožně ohodnotit, že za touto knihou je spousta kvalitní práce, která však není převedená na čtivou četbu. Budu se opakovat – přes 600 stran je na takovou kvalitu, příliš. I kdyby to byla jen v rozsahu třetiny, bylo by to moc.

40% – chce to už změnu



WebArchiv - archiv českého webu