kniha » Zlatý věk
v Top10 4 | chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 49
hodnotilo: 38
83%
Zlatý věk

John Charles Wright

Zlatý věk

série: Zlatý věk
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi - space opera

originální název: The Golden Age
originál vyšel: 04/2002

vydání: Laser-books (web) 2007

odkazy: 3x [recenze]


Komentáře:
SiriusChico  | ***** 11.01.2010 18:07

John C. Wright mi prostě sednul, už z několika jeho povídek mě okouzlil styl jeho psaní a způsob výkladu budoucnosti tak vzdálené, až je pro nás skoro nepředstavitelná. Dlouho jsem se těšil na pokračovaní a vzhledem k tomu, že je již navrhnuta obálka a české jméno – Fénix Vítězný (v orig. Phoenix exultant) tak se snad asi dočkám. Už aby to tady bylo.

Romison  | **** 03.05.2010 16:38

Velim zajimave pojeti budoucnosti, takova lehce umirnenejsi verze Acceleranda od Strosse. Dej je napsan ctive a neni nejaky problem se do knihy zacist a casem i pochopit o co tam kraci a jak ten svet funguje. Zajima ma, co se stalo s Helionem za tu hodinu navic, snad to bude v dalsich dilech :)

Vlask  | *1/2 29.09.2010 17:12

Nuda a to totální. To co jiní autoři zvládnou během tří kapitol, na to je tu třeba celá kniha. Jinak řečeno je to úvod do trilogie, ale celou dobu autor jen rozepisuje uspořádání společnosti a dělá nebohému čtenáři zbytečný mišmaš v hlavě tunou výrazů, které buď ihned zapomene, nebo pro ně nemá žádné další využití. Nedostatek akce nelze autorovi vyčítat, vzhledem k tomu, že téměř každý je nesmrtelný, celá civilizace má jednoho vojáka a pojem násilný trestný čin je něco nevídaného. Ale méně popisů a více děje by tomu jen prospělo.



WebArchiv - archiv českého webu