kniha » Jeruzalémský masakr
chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 83
hodnotilo: 117
55%
Jeruzalémský masakr

Ondřej Neff

Jeruzalémský masakr

série: Agent JFK
díl v sérii: 10

Kategorie: sci-fi - akční

vydání: Triton (web), EF 2007

odkazy: 5x [recenze]


Komentáře:
Marc  | **1/2 28.06.2007 19:03

Tenhle díl se nevyvedl. Nebylo to zapříčiněno tím, že autor to spáchal za 2–3 týdny. Ale kvůli tomu, že autor má (úplně) odlišnou představu o světě Agenta JFK než mají otcové zakladatelé (trošku ho i podezřívám, že předchozí knihy moc dobře nečetl, nebo je vůbec nečetl). Ondřeje Neffa jako autora mám velice rád, ale jako autora JFK ho rád nemám.

shpina  | *** 29.06.2007 09:51

Taková zábavná ujeťárna. Jen dějové zvraty stojí na velmi chatrných logických základech.

biker11  | ** 19.01.2008 21:57

tak toto teda nevyslo. uplne nelogicke a aj ako parodia slabe -JFK je tu ako prevtelenomesi­asovskobozske klaunovske babinko. skoda takto hazardovat so super seriou. nastastie dalsie diely su diel od dielu lepse a damska hra je asi najlepsia v serii.

Majkl  | ** 22.02.2008 21:24

Prvá polovica knihy je paródiou na svet JFK, častokrát si už myslíte: „ten Neff to snáď nemyslí vážne“, vo chvíli kedy sa objavil Bond som mal sto chutí prestať čítať. Avšak vydarené vtípky autora ma prinútili čítať ďalej. Polovica knihy prejde a naraz autor píše vážnejším štýlom, dozvedáme sa mnoho o ukrižovaní Krista, spôsobe ukrižovania, atď. Záver knihy ma celkom bavil, v knihe je málo nudných častí, odľahčenosť celej knihy spomínanou paródiou nie je tak rušivá. Len by som sa s ňou nechcel stretnúť častejšie. Celkovo – milovníkov JFK pobúri parodovanie všetkého čo majú na JFK radi, a fanatickí kresťania to budú brať ako nesmierne rúhanie. Ja nie som ani jedno ani druhé. Námet preniesť biblické dejiny do knihy a prevrátiť ich naruby musel Neff nosiť v hlave už dlho. Zrejme čakal na príležitosť kde si takto môže vyhodiť z kopýtka. Spravil to svojským spôsobom, a musím pochváliť, bolo to dosť zaujímavé. Neviem či parodovanie je autorov štýl (okrem JFK 10 som ešte nečítal nič iné od Neffa), no niekedy mi to vadilo, hlavne pri extrémoch. Napr. som nepochopil prečo JFK na začiatku poradí prečo tá píla nefunguje. Koniec sa mi páčil pre môj obľúbený motív vrátenia času späť ;) Tento diel odporúčam pre všetkých čitateľov JFK, pozrieť sa na biblické dejiny z pohľadu paródie nie je na škodu. Len je to niekedy silné kafe.

knedle  | ** 02.06.2008 08:02

Začátek knihy úžasnej: prostě část v Jeruzalémě mě dostala. Rozhodně nejvtipnější ze všech dílů JFK co jsem dosud čet. Ale pak to šlo do kopru: šílené slovní spojení, které mi furt nutili do hlavy myšlenku, že je to nějakej spatnej překlad. Nefungující dialogy. Divná (ne)logika. Prostě bída největší. Nebejt toho začátku, hodnotil bych tesně na brakem…

Sirius  | ** 27.11.2008 10:32

Ou, bída s nouzí a neb tohle je opravdu masakr.

avatar2  | **1/2 30.12.2008 12:22

Tenhle dík JFK je tak blbý až je zábavný. Nevím jestli to Ondřej Neff udělal schválně, ale stvořil slušnou parodii na celou sérii. Já vím že k tomu alternativní světy přímo vybízí, ale spojit do jedně dějové linie současného papeže Benedikta, esesáka Ottu Skorzenyho, Jamese Bonda a Ježíše, to je slušný úlet. No kde jinde si můžete přečíst větu: (cituji) „Bond, James Bond,“ představil se agent Ježíšovi. K tomu tam všichni neustále hláškují, takže linie v níž se nese zbytek série je značně narušena. Ale jedno se musí nechat – tenhle díl nenudí.

SiriusChico  | ** 14.04.2009 22:18

To byla teda blbost. Celej děj byl zmatenej, místy nelogickej a Neff se po celou dobu snažil snad jenom dokázat jak se vyzná v autech, ve víně, v bojovém umění, v technice ukřižování atd. Na děj, jakoukoliv logiku, nebo psychiku hlavních postav se s prominutím vysral. A tak proč ty dvě hvězdičky? Protože i když tahle knížka byla pravděpodobně napsána za jednu bezesnou noc plnou drog a alkoholu, psal to přece jenom Neff. A Neff umí i když na to prdí. Jedna hvězdička za nápad a druhá za vtip. I když hodnocení za moc nestojí, je to uzoučká knížečka a času strávého nad Jeruzalémským masakrem nebudete zase tak litovat.

Mr.Filch  | 1/2 02.04.2011 19:29

Nemám slov, něco tak blbého jsem už dlouho nečetl. JFK je moje oblíbená série a všech devět prvních dílů považuji za nadprůměrně dobré. Ale tohle je totální kravina, jenom snůška rádobykřesťanských výplachů. 10% za ten začátek :(

tiradentes  | brak 21.07.2017 12:01

Čo na to napísať? No, zlátanina. Skade ruka, skade noha. Jednoznačne nejslabší diel, aj keď som sa na základe autora a anotácie neuveriteľne tešil. Sklamanie neskutečných rozmerov ma však po pár stránkach zrazilo k zemi a namiesto vykúpenia milosrdnou smrťou ma Neff ešte mučil (dočítať som to chtiac-nechtiac musel). A bohužiaľ jeho James Bond, kterého som inak veľký fanúšik (románov i filmov), sa stal nejakou podivnou rozbuškou, ktorá aktivovala niektorých neskorších autorov, aby siahli po postavách z fiktívnych, ale pre nich obľúbených svetov.



WebArchiv - archiv českého webu