kniha » Mrakulin grimoár
má v knihovně 38 | antikvariát
hodnotilo: 21
60%
Koupit knihu:
Minotaur
Mrakulin grimoár

Hana "Hanina" Veselá

Mrakulin grimoár

Kategorie: fantasy - povídková sbírka

vydání: Wolf Publishing (web) 2007

odkazy: 3x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
malarkey  | ** 03.09.2007 20:03

Edice Pevnost kniha č. 25 – Mrakulin grimoár. Nemám rád knihy, které jsou složené z jednotlivých povídek. A tato mezi ně bohůžel patří. Sice nejsou povídky špatné, občas jsem se i zasmál, ale to nic nemění na tom, že mi kniha nemá co říct. Sice jsem ji dočetl, ale i tak na ní rychle zapomenu. Neznamená to, že je to špatné čtivo to určitě ne. Ale každopádně mně nic neříkající. 4/10

Jakub Ehrenberger  | **1/2 14.11.2009 00:48

Soubor dvanácti trampot nedoučené kouzelnice Mrakuly a několik krátkých příběhů k tomu bych zařadil do nepříliš široké české humorné fantasy. Knížka je kouzelná hlavně v tom, že dokáže nenuceně vyprávět o běžných strastech obyčejného života, přičemž problémům je úplně jedno, zda jste kouzelník, upír nebo člověk. Daňové přiznání, problémy s láskou, nedostatek peněz… to všechno může potkat i čtenáře. Ačkoliv se jedná spíše o začátečnické dílo, jazykově je na velmi dobré úrovni. Škoda, že některé věci nejsou úplně dotažené a postavy se po čase stanou předvídatelnými. Jednotlivé příběhy na sebe navazují jen velmi volně, takže se často setkáváme se stejnými slovními obraty, které se po čase začnou zajídat. To však nemění nic na faktu, že jde o příjemně vtipný a zároveň realistický doušek ze života líné kouzelnice a jejích blízkých.

Vlask  | *** 28.10.2013 11:49

Klasická lehce humorná fantasy s problémy všedních dní. Potud je to dobré. Ovšem styl vyprávění je silně pohádkový, takže to silně připomíná četbu pro děti. Těžko říct pro koho je to určené, ale přikláněl bych se k těm dětem (i když je tam spousta narážek určených dospělým).



WebArchiv - archiv českého webu