kniha » Bílá cesta
v Top10 1 | chce si přečíst 1 | má v knihovně 11
hodnotilo: 8
80%
Bílá cesta

John Connolly

Bílá cesta

série: Charlie Parker
díl v sérii: 4

Kategorie: fantasy - detektivní

originální název: The White Road
originál vyšel: 2002

vydání: BB art (web) 2003; BB art (web) 2004

odkazy: 1x [info]


Informace / Anotace ke knize: Bílá cesta

V Jižní Karolíně čelí mladý černoch obvinění ze znásilnění a vraždy Marianne Laroussové, dcery jednoho z nejbohatších mužů ve státě. Jde o případ, se kterým nikdo nechce mít nic společného, případ s kořeny v prastarém zlu, a to je specialitou soukromého detektiva Charlieho Parkera.
Jenomže Parker ještě netuší, že se ocitne přímo uprostřed nejhrůznější noční můry, krví zalité snové krajiny s přízrakem ženy v bílé kápi, černým autem vyčkávajícím na pasažéra, který nikdy nedorazí, a spiknutím přátel i nepřátel v okolnostech a dění obklopujících smrt Marianne Laroussové. Tohle už není jen obyčejné vyšetřování. To je sestup do černé díry, konfrontace s temnými silami, které ohrožují vše, na čem Parkerovi záleží: jeho přítelkyni, jeho nenarozeném dítěti, dokonce i jeho duši…
V cele daleko na severu zatím fanatický kazatel Faulkner chystá Charliemu Parkerovi hroznou pomstu, jejímiž nástroji se mají stát titíž muži, které Parker nahání, a zvláštní, hrbaté stvoření, které hlídá své poklady zakopané na břehu řeky: neodhalený masový vrah Cyrus Nairn. Co nevidět dojde ke konečnému zúčtování jak v jižanských bažinách, tak v severských lesích, dvou navzájem vzdálených místech, které mají jednu vlastnost společnou: jsou to místa, kde se cestičky živých a mrtvých křižují.
Je to místo, kterému se říká Bílá cesta.

 

Externí odkazy:

[info] Pitaval



WebArchiv - archiv českého webu