kniha » Mým věnem je jen má láska!
má v knihovně 1
hodnotilo: 2
40%
Mým věnem je jen má láska! Více vydání = více obálek.

Sl. V. Jelínek

Mým věnem je jen má láska!

Sensační román

Kategorie: sci-fi

vydání: Heincl 0000


Informace / Anotace ke knize: Mým věnem je jen má láska! - Sensační román

Mladý soudce Bohouš a těhotná švadlenka Růženka se mají rádi a chtějí se vzít. Otec ženicha je proti svatbě a v kostele před svatbou Růženku prokleje. Růženka se zhroutí, přichází o dítě a umírá. Její tělo je v márnici zločinným lékařem tajně mumifikováno a prodáno šejkovi v Alžíru, který má ve svém paláci místnost s mumiemi.
V Alžíru umřel bohatý strýc Růženky, odkáže jí svůj majetek a pověří dědictvím svého sluhu Ráže. Ráž začne vydávat svou dceru za Růženku, zmocní se dědictví a odstěhuje se s dcerou do Alžíru.
Nešťastný Bohouš odchází také do Alžíru a vstoupí do cizinecké legie. Ráž zjistí, že Bohouš je v Africe, zavraždí jeho velitele, Bohouš je z vraždy obviněn a odsouzen k smrti.
Šejk se zamiluje do vystavené mumie Růženky. Růženka časem oživne. Podaří se jí utéci a setkat s Bohoušem, který také utekl z vězení. S přítelem Nordem všichni prchají do Evropy. Bohouš utéci nestačí, stává se šejkem a bojuje s Araby proti cizinecké legii, do boje zasáhnou i malomocní.
Ráž chce zabránit Růžence v návratu do Evropy, aby se nezjistil jeho podvod. Minou zničí loď, kterou Růženka s Nordem cestuje. Oba se zachrání na pustém ostrově, kde proběhne souboj o Růženku mezi dvěma gorilími samci. U ostrova se objeví prázdná loď zamořená krysami, trosečníci loď krys zbaví a dorazí do Francie.
Ráž to opět zjistí, zničí most, po kterém jedou vlakem, uspí pilota letadla, kterým letí do Prahy. Přes to všechno se Růženka a Nord dostanou do Prahy. Útoky Ráže v Praze pokračují, pošle je s autem do řeky, zkouší je otrávit plynem, rozmačkat v ocelové místnosti.
Do příběhu vstupuje zkrachovalý továrník Hladký a jeho těhotná milenka Cecílie, jejich příběh se nejprve spojí s dcerou Ráže a pak s ostatními. Do Prahy se vrací Bohouš, všechny příběhy se propletou a spojí.

 



WebArchiv - archiv českého webu