kniha » Hriešna krajina Atlantis
má v knihovně 1
hodnotilo:
0%
Hriešna krajina Atlantis

Hana Zelinová

Hriešna krajina Atlantis

Kategorie: sci-fi - pro děti a mládež

vydání: Mladé letá 1966


Informace / Anotace ke knize: Hriešna krajina Atlantis

info z přebalu:
…Videl ho bežať, syna svojho jediného, zrenicu svojho oka, radosť a pýchou svojej staroby, videl ho predbiehať po jednom kráľových milcov aj kňaza v posvätenej tunike — a potom videl mihnúť sa vzduchom kňazov obetný nôž a syna klesnúť na kolená, o dva schody nižšie od toho, na ktorom skamenel ohnivý oblak.
Storfius zavrel oči, aby sa nemusel dívať na červený ker, zasadený medzi synove lopatky, rozkvitajúci čim ďalej, tým krvavejšími kvetmi a ťažko si sadol ku kráľovmu stolu. Mal pred sebou ešte jednu povinnosť: Zosňať kliatbu zo Sirikisinej nevinnej hlavy. Zodvihol ruku, ešte stále preteplenú synovým stiskom, že hodí kocku do kráľovho pohára, keď zo záhrady vyletel vysoký detský výkrik strachu, hrôzy, beznádeje a najväčšej ľudskej bolesti, uväznený jedenásť rokov v Siriki-sinom hrdle:
— Matka!
Každý ho počul a každý videl klesnúť Siiikis na kolená pred mŕtvym Miliatom. Jej biele ruky objímat červený ker, boriť sa múry kamenného domu a pukať sa zem a lámať sa staré stromy a padat žeravý popol a blížiť sa horu vody vody vody.

…takto líčí zánik dávnovekej ríše HANA ZELINOVÁ vo svojej knihe HRIEŠNA KRAJINA ATLANTIS

 



WebArchiv - archiv českého webu