kniha » Bludiště odrazů
v Top10 4 | chce si přečíst 12 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 69
hodnotilo: 84
90%
Koupit knihu:
Minotaur
Bludiště odrazů

Sergej Lukjaněnko

Bludiště odrazů

série: Hlubina
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi

originální název: Labirint otraženij
jiný (obecně známý) název: Labyrinth of Reflections
originál vyšel: 1996

vydání: Triton (web), Argo (web) 2007

odkazy: 4x [recenze]


Komentáře:
biker11  | ***** 12.11.2007 17:30

bol som veľmi milo prekvapený – nie je to síce nič orginálne, ale na druhú stranu dej má veľmi vysoký štandart, veľa zvratov a pre skalných doomistov a pod. aj super nostalgický náboj. Lukjanenko si touto knihou u mňa potvrdil miesto v TOP. Opäť okrem bezduchej akcie ( typu Stroncium a pod.ˇ( je tu aj možnosť zamyslieť sa .

Duirin  | ***1/2 01.08.2008 13:49

Tentokrát je to od Lukjaněnka něco trochu jiného. Román z prostředí virtuální reality, který mi, přiznám se, při čtení zas až tolik nesedl. Řešení Smolařova problému mi přišlo až příliš abstraktní a pro mě těžko uchopitelné. Ovšem s trochou odstupu (po přečtení druhého dílu) knihu (stejně jako ostatní od Lukjaněnka) hodnotím celkově nadprůměrně, jen jsem od něj čelt lepší.

stimílek  | ****1/2 21.12.2008 09:28

Hodně zaujala. Stejně jako Duirinovi mi moc nesedl Smolař, ale popis virtuální reality, ruské reálie, interakce s windows a po většinu knihy skvělý spád řadí tohle dílo ke špičce a stojí za to ji neminout.

epco55  | **** 26.09.2013 14:24

Asi žiadna literatúra nestárne rýchlejšie ako tá o virtuálnej realite či IT celkovo. Takže čo sa týka technického pozadia je kniha skoro až smiešna. Našťastie tu pracuje Lukjanenkov talent a ten predáva hlavne príbeh a cez príbeh úvahy o smerovaní, budúcnosti, dobre, zle a to všetko filtrované Ruským pohľadom na svet. A tak nakoniec aj keď hlavný hrdina ako by z oka vypadol Antonovi z Hliadok som si prečítal príjemnú knihu a určite siahnem aj po ďaľších častiach.



WebArchiv - archiv českého webu