kniha » Pod kočičími hlavami
chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 34
hodnotilo: 34
71%
Koupit knihu:
Minotaur
Pod kočičími hlavami
Sestavil/i:

Ondřej Jireš
Antonín K. K. Kudláč

Pod kočičími hlavami

Antologie městské fantasy

Kategorie: fantasy - antologie

vydání: Triton (web) 2007

odkazy: 6x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Pod kočičími hlavami - Antologie městské fantasy

Město je prostředím pro specifický způsob života. Řídi se vlastními zákonitostmi, ovlivňuje své obyvatele a je živnou půdou příběhů, s nimiž se jinde setkat nemůžete. A stejně jako bují města, rozvíjejí se i jejich příběhy, legendy a mýty.
Antologie Pod kočičími hlavami takové příběhy přináší. Za zdmi, přes které jste nikdy nepřelezli, za vraty, kterými se bojíte projít, za nárožími utopenými v nekonečných stínech, pod víky kanálů… tam všude můžete zažít, co zůstává skrytě před zraky ostatních. Město vám může být pomocníkem i překážkou. Je páteří kouzelných osudů, dýchá plícemi vlastních obyvatel a v jeho srdci vzniká cosi nové, nám tak blízké i odpudivé.
Třináct povídek českých autorů, třináct rozličných městských příběhů. Celek je tak pestrý, jak jen může být pestré samo město. Každý autor uchopil urbánní archetyp po svém a vytvořil dobrodružnou, hororovou, humornou, akční, detektivní či surreálnou povídku. Všechny ale mají něco společného. Chytnou vás.
Nechte na sebe dýchnout jedinečnou atmosféru městské fantasy!
Zaujala vás Lukjaněnkova Noční hlídka, Gaimanovo Nikdykde, Powersovy Brány Anubisovy nebo Miévillovo Nádraží Perdido? Přesvědčte se na vlastní kůži, jak skvěle se s městským prostředím ve fantasy vypořádali čeští spisovatelé! Najdete mezi nimi oblíbené mistry pera, ale také autory méně známé, kteří přicházejí s vlastními originálními vizemi.

 

Externí odkazy:

[recenze] www.fantasya.cz (Martin Fajkus)
[recenze] FantasyPlanet.cz (Jan
[recenze] Neviditelný pes (Jan Křeček)
[recenze] z Pevnosti na Daemon.cz (Jiří Popiolek)
[recenze] Neviditelný pes (David Stefanovič)
[recenze] Topzine.cz (Jan Nohovec)



WebArchiv - archiv českého webu