kniha » Strašidla
chce si přečíst 5 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 10
hodnotilo: 14
83%
Strašidla Více vydání = více obálek.

Charles M. Palahniuk

Strašidla

Román (z) povídek

Kategorie: povídková sbírka

originální název: Haunted
originál vyšel: 2005

vydání: Odeon 2007; Odeon 2015

odkazy: 1x [ukázka], 2x [recenze]


Komentáře:
Madam Brbla  | ****1/2 26.03.2008 09:15

Bizarní – to je první slovo, které mě napadá pro charakteristiku téhle knihy. Vivisekce lidské povahy, veškeré možné i nemožné úchylky dohnané ad absurdum, události často k pozvracení nechutné, příběhy absolutně neuvěřitelné a přece za nimi jde cítit střípek pravdy. Je fascinující, jaký potenciál dokázal autor vyždímat z povídek, které se délkou obvykle pohybují okolo 10–15 stran. Název i obálka knihy odkazují na horror, ale žánr tohoto Palahniukova díla je těžko zařaditelný: budete se bát, budete se smát a hlavně budete hodně, hodně přemýšlet – o lidech, o životě, o své vlastní maličkosti. Úžasná kniha, ovšem pro někoho možná příliš „silná káva“. 90%

hivar  | **** 24.05.2012 17:08

Výborne. Má to v sebe všetko. Provokáciu, humor, napätie, zopár /viac ako menej/ chýbajúcich orgánov. Možno by som vytkol miestami prílišné preháňanie, ale poviedky sú pekne koncipované do vrcholiaceho sa finále. Bola to moja prvá prvá kniha od Chuka a už teraz viem, že si prečítam ďalšiu.

jirikk  | **** 26.03.2020 18:36

Tak silné to jistě bylo, popravdě si však nejsem jistý, co je skutečná kvalita a co jen šokující nátěr bizarních příhod. Vcelku mě to až trošku unavovalo, byť je autorovo poselství, vyjádřené zde především ústy pana Wittiera, jasné. No i přes jistou rozmrzelost dost vyprávěných příběhů jen tak nezapomenu, takže ve výsledku OK. Je to můj doposud jediný Palahniuk, zatím si nejsem jistý, zda v tomto autorovi pokračovat.



WebArchiv - archiv českého webu