kniha » Achája III
chce si přečíst 4 | má v knihovně 37
hodnotilo: 40
61%
Koupit knihu:
Minotaur
Achája III

Andrzej Ziemiański

Achája III

série: Achája
díl v sérii: 3

Kategorie: fantasy - sci-fi

originální název: Achaja tom 3
originál vyšel: 2004

vydání: Laser-books (web) 2008

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | *** 09.02.2008 19:11

Kniha přešla z roviny osobní do roviny taktické, takže se sice dočtete jak ta a ona armáda manévrovala a co na to historie, ale dějově tím kniha velmi utrpěla. První dvě třetiny připomínají spíše příručku taktiky. O Acháje minimum zmínek. Teprve konec se přesune do roviny osobní, ale oproti minulým dílům je to jen slabý odvar. Jednoznačně zklamání.

Romison  | ** 25.02.2008 23:56

Jojo jak pise Vlask. Moc bitev psano ve stejnym radobyvtipnym stylu jako predesly knihy, cely uz to bylo moc prekombinovany, Achaja me nakonci uz docela srala, skoda, ze nedostal vic prostoru Zaan, ale porad se to cte vcelku dobre, konec uz je podivne vykonstruavany. Uplny konec jsem taky necekal takovyhle, trosku v rozporu s carodejovyma vidinama budoucnosti. p.s. dalsi knihy jestli budou, tak budou pry o tisic let v budoucnosti.

V.L.K.  | ** 26.02.2009 09:35

Nezvládnutý závěr jinak výborné série… velké zklamání.

LuciusWlk  | *** 14.12.2014 23:50

Poslední kniha trilogie Achája je trochu diskutabilní záležitost. Na jednu stranu výborně popsané vojenské tažení a jednotlivé bojůvky, které ale místy nečekaně degraduje srovnáním s moderní armádou. Autor se navíc doslova vyžíval v popisech situací tak hodně, že děj, který mohl být opravdu úderný, se natahoval a natahoval a očekávané velké finále, jenž je v podstatě celou knihou, tak vyšumělo do nějakého konce. Celá dějová linka s čarodějem se bohužel ukázala jako plochá a v podstatě šlo pouze o berličku jiné postavě a filozofické vysvětlování tohoto světa.



WebArchiv - archiv českého webu