kniha » Válečná sekera
v Top10 1 | chce si přečíst 5 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 41
hodnotilo: 40
83%
Koupit knihu:
Minotaur
Válečná sekera

Sara Douglass

Válečná sekera

série: Poutníkův návrat
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: Battleaxe
jiný (obecně známý) název: The Wayfarer Redemption
originál vyšel: 1995

vydání: Fantom Print (web) 2008

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
Claude  | *** 14.03.2011 16:08

Kniha má své kouzlo, ale mě osobně neoslovila. Samotná myšlenka je na fantasy sice poměrně ohraná, ale pokud by byla dobře zpracovaná, tak by mohla skvěle fungovat. Autorka se však snaží o pocit mnohem větší epičnosti, než si takto více méně přímočarý děj zaslouží. Nejvíce mi však asi vadí občas naprosto nelogičnost postav, které se chovají oproti své přirozenosti v knize popisované… Musím vyzvednout popisy ras (odhlédnu-li od psychiky), prostředí a i občas velmi emotivní pasáže. Celkově však nelze opomenout spoustu zbytečné vaty a oslích můstku, které neposunují děj dopředu, ale ubírají mu na dynamice. Pokud očekáváte od fantasy náhled do jiného světa, který je zdařile vykreslený, tak mohu knihu doporučit, pokud však očekáváte trochu logiky a výraznější děj, budete mít nejspíše s dočtením stejné potíže jako já.

Livca  | ** 30.04.2015 19:44

…kniha  – a celá série – je adept na titul „NEJUPLAKANĚJŠÍ FANTASY VŠECH DOB“…!!…tolik slz, jako v této knize – a bohužel to platí i pro další dva díly – neprolili hrdinové (a hrdinky) ve všech fantasy knihách, co kdy byly na světě napsány…

Skabandari  | *** 09.08.2016 19:22

Četlo se mi poměrně dobře a musím přiznat, že Axis mi byl i poměrně sympatický, ale ostatní postavy mě moc nebraly. Příliš se tam řeší láska, k příběhům to patří, ale tady toho bylo až moc. Historie světa nic moc a to jak království přímo sousedí se „zapovězenýma“, přitom ani v pohraničí se s nimi nesetkávají a nemají o nich žádné skutečné informace, je dost těžko uvěřitelné. Taky příliš časté používání slova „moc“ tomu dost ubližuje, ať nechá na čtenářích, aby si posoudili sami kdy se s mocí setkají. Zdejší hodnocení mě dost překvapuje, kvůli němu a kvůli komentářům sem myslel,že konečně objevím ženskou co umí psát, ale opět nic.



WebArchiv - archiv českého webu