kniha » Koniáš: Muž na stezce
v Top10 9 | chce si přečíst 7 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 127
hodnotilo: 223
89%
Koniáš: Muž na stezce Více vydání = více obálek.

Miroslav Žamboch

Koniáš: Muž na stezce

Kniha vyšla i pod názvem:
Koniáš - Muž na stezce & Konec vlka samotáře
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Koniáš
díl v sérii:
kniha patří do světa: Koniášův svět

Kategorie: fantasy - povídková sbírka

vydání: Triton (web), EF 2008; Triton (web) 2017

odkazy: 1x [ukázka], 3x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | **** 04.10.2008 13:35

Sesbírané povídky s Koniášem do jedné knížky. Prakticky nic nového tu nenajdete, takže kdo už má předchozí povídky, tak si moc neužije.

Sirius  | ***** 24.10.2008 13:35

Jsem strašně rád, že tahle povídková sbírka vyšla, protože Ostří oceli mi uniklo. Některé povídky jsou sice slabší, ale i tak nepostrádají pořádnou porci dobrodružství v Mirkově duchu, přesně jak to mám rád. Mým favoritem se pak stal Vysoký příliv.

Majkl  | ***1/2 02.01.2009 10:37

Poviedková zbierka mapujúca životné okamihy Koniáša, najpopulárnejšieho hrdinu M. Žambocha. Už len pre túto postavu a chronologické usporiadanie poviedok, by mal každý fanúšik hodnotiť stopercentne. Príbehy sú pútavé, akčné avšak väčšina z nich je priemerná (nemyslím s ohľadom na poviedky všeobecne), a najviac som si zapamätal tri poviedky – Fanoušek (celkovo veľmi dobrá poviedka, postavy, zápletka, všetko ako má byť), Špatná investice (vynikajúca postava malej potvory :)) a Vysoký príliv (nápady).

shpina  | **** 03.01.2009 15:26

Sice mám i ostří oceli, ale přesto jsem si sbírku pořídil. Kvalita čtiva vysoká, jen mi hodně vadí, že v knize je jediná nová povídka. Navíc od Tritonu beru jako obrovskou prasečinu, že v knize jsou jen povídky, které vyšly v knihách od Fantom printu a KJV. Povídky, které vyšly pod Tritonem se v této sbírce nevyskytujé a tak jde opět o neúplnou sbírku. Což je fakt prasárna, protože pochybuju, že nemají práva na vydání, když to sami vydávají.

Svarec  | **** 05.08.2009 13:50

Povedená sbírka povídek, jen je většina prací trochu otravně schématická. Koniáš přijde, dostane na prdel, zmátoří se a dá na prdel těm, od kterých dostal na prdel. Budiž, od oddechového akčního čtiva nečekám nějaké zvratové veletoče nebo hluboké myšlenky, ale když člověk čte třetí povídku v řase, která má téměř totožnou zápletku jako předchozí, tak to trochu bije do očí.

Safirentwiluea  | ***** 20.06.2010 17:17

Ideální náhled do Koniášova světa pro ty, kteří ještě neměli tu čest se s ním seznámit osobně. Zažijete s ním spoustu dobrodružství, akce a napětí – za to se zaručuju. Dokonce bych mohla říct – kupodivu – že je Žamboch jedním z Autorů, který i přes své jazykové bariéry ve světě píše ,nohem lépe, než mnozí anglicky píšící spisovatelé – a to mě těší. 98%

Schramm  | ***** 11.05.2012 15:07

Jednoznačně nejoblíbenější Žambochův hrdina – a není se čemu divit. Koniáš si musí získat každého, stejně tak jako Žambochův svět a styl vyprávění. Když jsem četl Koniáše prvně, fantasy, postavená na vzorci klasických westernů, na mě působila po té záplavě všední anglosaské fantasy jako živá voda (podobně jako Sapkowského Zaklínač) a to kouzlo dodnes nevyprchalo. Už jen proto absolutní hodnocení!

Strýček Biolit  | **** 26.07.2012 01:37

Mé první setkání s Koniášem dopadlo tak nějak pod má očekávání. Dle recenzí/nadšených reakcí jsem čekal naprostou bombu a hle, dostal jsem „jen“ slušnou fantasy. Jednozačnou devizou Koniáše je – pro fantasy netypické – prostředí (i když se o světě a jeho fungování moc nedozvíme; jsou tu jen náznaky), díky němuž občas člověk zapomene, že se jedná o fantasy a jen čeká, kdy se do sebe zloduši pustí šestiraňáky. Inspirace westerny a divokým západem je přímo hmatatelná: zapadlá městečka, farmičky v poušti, pozůstatky zlaté horečky, bandy banditů, pašeráků… Co mě naopak někdy rozčilovalo, byl sám hlavní hrdina. Někdy se choval naprosto…hmm…divně a z obrazu uštvaného psaneckého turisty, který by někdy „pro pár zlaťáků navíc“ udělal téměř cokoli, se vyklube vlastně altruistický a zásadový mstitel, jenž velice rád riskuje život pro neznámé lidi a ještě raději jim přenechává svou odměnu, poslouží-li to dobré věci. Jakožto hrdina, musí mít Koniáš superschopnost – tou jeho je výdrž a rychlé uzdravování. Beru. Ovšem to, jakým způsobem kolikrát dostane naloženo (a přežije), nebo „maratónský“ závěr jedné z povídek, to mi někdy do hlavy opravdu nešlo – a mně osobně kazilo dojem z jinak vcelku realistických příběhů. Co se samotných povídek týče: zdrcující pointy nečekejte, ale připravte se na vynikající dobrodružnou jízdu plnou akce a soubojů všech druhů – což si myslím, je velice dobrá nabídka, kterou by žádný fanoušek dobrodružné fantasy (a nebo člověk, kterému už lezou skřeti, elfové a trpaslíci i ušima) opravdu neměl odmítat.

Speedemon  | **** 12.06.2015 12:29

Hlavním kladem knihy je chronologické seřazení povídek. Po dlouhé době jsem si uceleně příběhy přečetl a doplnil některá hluchá místa, která jsem časem zapomněl. Zvlášť povídka Špatná investice a Fanoušek mají co nabídnout i při druhém čtení. Většina příběhů je hodně dobrodružná, Koniáš si téměř pokaždé sáhne na dno svých sil a jizev přibývá a přibývá. Kromě dvou výše zmíněných povídek je ještě parádní Cherchez la Femme. Celkově má kniha vysoký standard a slabších kousků se najde jen málo.

Methat  | ***** 05.10.2017 15:05

Koniáš nerád zabíja ľudí ale je pre to stvorený. Vyzerá drsne ako zabiják najhrubšieho zrna, no v srdci má miesto pre spravodlivosť alebo romantiku. Keď vstúpi do knižnice, predajca si myslí, že ide vybrať výpalné miestnemu kmotrovi. Dočerte, aj tie prostitútky žiadajú od neho trojnásobnú taxu. Chudák Koniáš si nemôže v žiadnej krčme oddýchnuť, normálne sa najesť a vychutnať si dobré víno. Všade na neho čakajú problémy alebo ich sám vyhľadáva. Jeho zvedavosť ho raz dostane do hrobu.

Pre mňa osobne bola táto kniha strašná oddychovka. Až na pár slabších poviedok sa čítali jedným dychom. Užil som si hlavne Chechez la Femme, Pouštní škorpión, Špatná investice alebo Drsná hra. Parádny bol crossover Fanoušek, kde Koniáš stretne aj ďalšiu postavu z universa – Barklyho. Aj keď je to fantasy, moc mágie alebo iné rasy nečakajte – až na jednu poviedku. Teším sa na ďalšie dve knihy Koniáša, pretože tento (anti)hrdina si zaslúži samostatný príbeh.

„Na světě je málo krásnych věcí a člověk má rozvíjet svúj smysl pro estetično.“ – Koniáš (Špatná investice)

Tvářil se klidně a nezúčastněne, jako by hrál pokr. A v banku měl hodně, svúj život. Nelíbil se mi. Já sám nejsem moc dobrý člověk, provedl jsem v živote hodně špinavostí a zasloužím si shnít v pekle, ale tenhle parchant byl i pro peklo příliš špatný. (Pouštní škorpión)



WebArchiv - archiv českého webu