kniha » Renegát
v Top10 1 | chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 64
hodnotilo: 90
84%
Koupit knihu:
Minotaur
Renegát

Tomáš Bartoš

Renegát

série: Agent JFK
díl v sérii: 17

Kategorie: sci-fi - akční - space opera

vydání: Triton (web), EF 2008

odkazy: 6x [recenze], 2x [ukázka]


Komentáře:
Sirius  | **** 14.09.2008 19:41

přečteno a musím říct, velmi dobře povedný díl obsahující něco vojenské sci-fi, něco detektivky. takový konec jsem vskutku nečekal, pan Bartoš mi tím vzal naprosto vítr z plachet. z knížky mám celkově dobrý pocit. Jen tak dál :-) jen snad kdyby se JFK už taky chvíli pohyboval po zemi a nejen pořád někde lítal, pomalu dostávám strach z výšek. Slzy bohů – no, jsem zvědavý, co čtenáři řeknou na tuhle mojí prvotinu…

shpina  | **** 05.10.2008 10:46

Jeden z těch lepších dílů. Opravdu jsem byl moc spokojený. Hlavně se Bartošovi dobře povedlo vypořádat se s vyhnanstvím JFK z předchozích dílů a nakročil trošku k přiblížení s jfk k agentuře (není moc dobré aby byl pořád na útěku, logické chyby okolo toho, že agentura jej nemůže najít, ale když ho někdo potřebuje tak ho najdou hned apo se jen kupí).

Co se týče povídky na konci, tak mě moc nenadchla, ale ani nebyla vyloženě špatná.

Majkl  | ****1/2 11.01.2009 01:08

Mám za sebou momentálne posledný vydaný diel JFK. V tejto chvíli mnou zmietajú pocity, ktoré táto kniha vyvolala a musím napísať, že vďaka nej prehodnotím jednotlivé diely JFK. Prepady agentúr na ceste do budúcnosti musí vyšetriť len náš známy hrdina. Po zaujímavom začiatku plnom otáznikov, lete k mieste činu (ktorý je dosť pokojný, až by sa dalo povedať, že menej pútavé no nie nudné), a pristáni nastúpil dej rýchly a plný zvratov, ktorý zakončil vo veľkom strhujúcom finále, kedy mi padla dolná čeľusť na podlahu. Konečne je tu prepojenie dielov, ktoré som si tak žiadal! A ďakujem za Zvedavca :) Čo mi tu vadilo bola značná neprehľadnosť na konci a menšie prepracovanie postáv (autori by mali na to klásť väčší dôraz vo všetkých dieloch). Avšak vyvrcholenie ma naozaj nadchlo a vďaka nemu sa musím ospravedlniť za kritiku jedného Žambochovmu dielu – je oprávnená, no Bartoš to nakoniec zvrátil (zasvätení pochopia), čím mám pocit, že to bolo od začiatku naplánované a nie žiadne núdzové riešenie, typu: čo som to spravil? ako z toho von? Klobúk dolu, páni.

SiriusChico  | ***** 19.01.2010 00:05

Tak myslím že mám aspiranta na nejlepší díl série. Tomáš (to by mě zajímalo jak se doopravdy jmenuje) totiž konečně Kováře trochu oživil. Zdá se mu o useknuté hlavě Franka Boormana, má vyčítky za smrt milionů, ale přitom se nebojí k nim přidat pár stovek dalších. A jako třešničku na dortu, jsme dostali propojení předchozích dílů. Po předchozím (promiňte mi za ten výraz) trapasu od Ríši to působí jako svěží vítr do plachet celé série. A další díly bych nechal psát jenom Bartoše, Procházku, Žambocha, Hlávku a Schinka – to by panečku byla mňamka. Tahle pětka by na to myslím v pohodě vystačila a kdyby k tomu ještě ukecali Kulhánka, Kopřivu, Medka a Fabiana… hmm to bysme tu panečku měli majstrštychovou sérii. No nezbývá mi než jenom slintat.

avatar2  | **** 07.04.2012 18:23

Jedna z lepších ze světa JFK. Přehledný děj, zajímavé postavy, atraktivní prostředí a dobře a čtivě napsaný text.



WebArchiv - archiv českého webu