kniha » Já, Asimov
v Top10 2 | chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 33
hodnotilo: 32
93%
Já, Asimov

Isaac Asimov

Já, Asimov

Paměti

Kategorie: non-genre - literární teorie

originální název: I. Asimov: A Memoir
originál vyšel: 04/1994

vydání: Český spisovatel, Arcadia 1996

odkazy: 1x [info]


Komentáře:
tomts  | ***** 07.03.2009 08:30

ASimov dokazuje, že byl opravdu neobyčejná osobnost. S vtipem sobě vlastním glosuje nejen své životní příhody a postoje, ale seznamuje nás se všemi svými kolegy, kteří mu pomáhali během jeho dlouhé spisovatelské dráhy. O mnoha znich se také dozvíme různé osobní pikantnosti (např. Heinlein – nadutý sebestředný člověk). Kniha také popisuje mnohé důležité momenty z hisorie SF (vznik fanclubů v USA, první sf časopisy, cony atd.)

tartan  | ***** 28.04.2011 22:19

Najlepšia a najzábavnejšia autobiografia, zároveň plná zaujímavých a cenných informácii (nielen k samotnému Asimovovi, ale všeobecne k sci-fi), akú som mal kedy to potešenie čítať.

Phoenix  | ***** 04.08.2013 14:32

Nikdy jsem si nemyslela, že bych byla schopná přečíst autobiografii. Osobně si myslím, že je to nudnější druh knížek, který existuje. Ale výjimky potvrzují pravidlo, že? Hold, ve chvíli, kdy se někdo stane „asimovákem“ je schopen od něho přečíst cokolik, protože (jak sám autor často neopomene zmínit) jeho styl psaní je natolik poutavý, že je vlastně jedno, o čem píše. V této autobiografii na sklonku života vylíčil své vlastní osudy od samého dětství až téměř po jeho konec. Díky této knize s ním čtenáři můžou sdílet jeho strasti a slasti života, výhry ale i prohry. No prostě nakouknout za oponu a kdo má Asimova alespoň z části přečteného, dozví se spoustu zajímavostí ohledně vzniku jeho nejstěžejnějších děl. Koho tento autor zajímá a líbí se mu jeho styl psaní, neměl by váhat a pustit se do čtení.

lenivec  | ***** 11.02.2014 13:37

Najlepší životopis aký som čítal a k tomu aj skvelý názov. Možno Asimovova najlepšia kniha.

stimílek  | ***** 22.03.2020 09:59

Velmi čtivá a vtipná biografie. Zjistíte, proč Isaac Asimov nikdy nebyl v televizní vědomostní soutěži, proč byl lepší kuchař než jeho manželka, jak citlivě si uměl poradit s její těžkou nemocí a podobně.



WebArchiv - archiv českého webu