povídka » Úlomky hologramové růže
v Top10 1
hodnotilo: 15
73%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

William Gibson

Úlomky hologramové růže

originální název: Fragments of a Hologram Rose
originál vyšel: 07/1977

Komentáře:
lamahe  | *** 08.09.2017 01:11

Už v prvej autorovej poviedke je jasne cítiť akúsi Dickovskú atmosféru zasadenú do sveta, ktorý zásadne sklamal sny o svetlejších zajtrajškoch. Kde opustený chlap potrebuje nejaký druh VR technológie na spanie. Temná atmosféra a znepokojivý pocit sú tu hlavné propriety autora, ktorý hneď na začiatku svojej kariéry naznačil, kam sa jeho tvorba bude uberať.

louza  | ** 02.05.2021 10:36

Sice asi chápu, kam se chtěl autor dostat. Ale podle mého soudu se tam nedostal. Je hezké dělat drahoty a nedat čtenáři děj zadarmo, ale tohle už je až moc roztříštěné a nesourodé. Úlomky a zážitky z virtuálního světa na kazetě. Prostředí sedí, ale chybí kontinuálnější děj. Je to autorova prvotina, takže se dá asi zmatenost pochopit. Potenciál je nicméně z textu znát.



WebArchiv - archiv českého webu