povídka » Údolí ztracených žen
hodnotilo: 26
70%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Robert E. Howard

Údolí ztracených žen

Povídka patří do světa: Hyborian

Kategorie: fantasy

originální název: The Vale of Lost Women
originál vyšel: 1967

Komentáře:
SiriusChico  | ** 23.06.2009 18:59

Je to jeden ze slabších Howardových kousků. No podle mě proto, že prim tu nehraje Conan, ale nějaká ženská. Conan zde figuruje jenom jako deus ex machina. I přesto je to od Howarda, tak ty dvě hvězdičky berte s rezervou a s chutí do toho.

Strider  | *** 29.12.2016 09:59

Tento text je zaujímavý predovšetkým tým, že je napísaný z pohľadu otrokyne zajatej domorodým kmeňom, ktorú Conan v krvavom kúpeli oslobodí. Dejom ale príliš nezaujme, je jednoduchý až hanba a končí sa už tradične mávnutím čepele. 6/10

louza  | **** 02.06.2022 11:27

Slušná nekomplikovaná povídka známá i díky komiksovému zpracování v semicovské Conanově řadě. Dobře se čte i textově, ale pro naplnění one shot sešitu úplně ideál. Těžko se lze při čtení zbavit představy Buscemových sugestivních panelů. Je trestuhodné, že se nedostala do prvního sborníku od AFSFka.



WebArchiv - archiv českého webu