povídka » Dopis od Kláry
hodnotilo: 22
79%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Connie Willis

Dopis od Kláry

Povídka vyšla i pod názvy:
Dopis od Clearys
Dopis od Clearyových

(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: postkatastrofická

originální název: A Letter from the Clearys
originál vyšel: 07/1982

Komentáře:
jirikk  | ***** 21.06.2013 09:37

Brilantně napsané postapo. Civilní příběh, obejde se prakticky bez akce, přesto čtenář napětím nedýchá. Díky skvěle gradované atmosféře jsem dokonce cestou do práce přejel stanici, autorka mě měla zcela v hrsti.

Dilvermoon  | ****1/2 18.05.2017 09:56

Čistokrevná postapo povídka. Komorní atmosféra jedné rodiny ve zjednodušeném světě. Záležitost s dopisem je opravdu působivá.

jasonix  | ***** 30.05.2021 10:29

Jizvy minulosti se vrací jako nikdy nezhojená rána na ruce vypravěčky. Povídka, z níž kape melancholie jako tající sníh. A paranoia, ano ta se nedá zastavit, jako kulka vystřelená z otcovy pušky. Drobnokresba běžných denních ukonů a krajinných detailů, připomínající minuciózní dřevoryt, postupně odkrývá bolestivou pravdu o světě. Nejpůsobivější povídka, kterou jsem od C. Willisové četl a jistě jedna z nejsilnějších z této kategorie.



WebArchiv - archiv českého webu