povídka » Ocelová smečka
hodnotilo: 18
88%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Raymon Huebert Aldridge

Ocelová smečka

Povídka patří do světa: Dilvermoon

Kategorie: fantasy - sci-fi

originální název: Steel Dogs
originál vyšel: 09/1989

Komentáře:
Lucc  | ****1/2 07.07.2010 12:45

Byla by to vynikající povídka, kdyby její dokonalost nehyzdila přílišná přeslazenost a pochybná motivace jednání postav. Taky se v ní (alespoň v povídkové sbírce Dilvermoon) vyskytly nějaké nepříjemné chyby, snad zaúřadoval tiskařský šotek či co. Jinak je to další pootevřené okno do světa obrovského, přelidněného a tvrdého vesmíru, kde se nikdo nestará o osudy nějakých kolonistů na zpustlé planetě zábavních parků. Co si neurvou, to nemají. A když chtějí osídlit nový kontinent, postaví se jim do cesty Droam, hrad z pohádek a jeho nelidští sluhové. I když, oni jsou vlastně lidští. Tím hůř pro kolonisty.

Nelson  | ***** 19.03.2017 17:41

Povídka o výletním středisku, kde se lidé původně měli bavit. Ale po 700 letech je civilizace v troskách a středisko si žije vlastním životem, dost nebezpečným všem, kteří zabloudí do jeho blízkosti. Ale nastane chvíle, která změní staletá pravidla a dodá odvahu tomu, kdo může vše rozhodnout. Výborná povídka, jeden z vrcholů antologie Říše fantasy.



WebArchiv - archiv českého webu