povídka » Jak zemřel kapitán Nemo
hodnotilo: 10
75%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Josef Nesvadba

Jak zemřel kapitán Nemo

Kategorie: sci-fi

originál vyšel: 1962

Komentáře:
Dilvermoon  | ****1/2 24.07.2012 22:04

Dvě krátké epizody ze dvou planet, skutky kapitána Nema – Peřinky (klasické dilema – zasahovat do vývoje jiných civilizací, či nikoliv?) a závěrečné bilancování, co si vybrat – co je pro něho štěstí? Obě epizody z planet jsou hodně nejednoznačné a diskutabilní a závěr všeho docela silný. Alespoň tedy pro mě.

Ťuhýk  | nehodnoceno 12.11.2018 16:07

Tato povídka je konglomerátem čtyř samostatných povídek: Planeta Kirké, Modrá planeta, Planeta Identity a Jak zemřel kapitán Nemo. Tu a tam jsou některé povídky vydány samostatně, celý komplet lze najít ve sbírce Výprava opačným směrem (ČS 1962) – možná i jinde, ale nemám všechny Nesvadbovy sbírky.



WebArchiv - archiv českého webu