povídka » Moře plná ústřic
hodnotilo: 21
67%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Avram J. A. Davidson

Moře plná ústřic

Kategorie: sci-fi

originální název: Or All The Seas With Oysters
originál vyšel: 05/1958

Komentáře:
lamahe  | ****1/2 14.08.2013 10:51

Trochu surealisticky vyznievajúci text. Človeku sa žiada povedať „haluz“. Ale napísaný absolútne britkým a zároveň istým perom. Pointa človeka primeje k úsmevu, ale v podvedomí sa zapíše veľmi hlboko. Niekedy je to s tou nerovnováhou medzi zatváracími špedlíkmi a drôtenými ramienkami naozaj divné.

quinnet  | ***1/2 08.11.2015 00:08

Prvá poviedka knihy, ktorá sa zamýšľa nad mimikrami a prečo nevieme nájsť predmety, ktoré sa na danom mieste ešte minule nachádzali, je zrejme typickou ukážkou z diela A. Davidsona. Bežné veci dokáže vtipne opísať a postavy majú neodolateľný starosvetský šarm. Z tohto dôvodu autorovi prepáčite aj pomerne banálny príbeh, ktorý na konci prijemne zamrazí.

gan112  | ****1/2 26.12.2016 00:31

nie dej ale pozadie Ferdovej mysle je pre mna taziskove. Velmi mi pripomina Chambersoveho Napravcu reputacie, plus je tu zamysleni nad vecami ktore sa bud lahko stracaju alebonaopak, zo vsadial vnucuju. To uz som tiez dakde cital o ihle v kopke sena ktora odcestovala do paralelneho vesmiru.



WebArchiv - archiv českého webu