povídka » Meč osudu
v Top10 25
hodnotilo: 151
94%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Andrzej Sapkowski

Meč osudu

Povídka patří do světa: Zaklínačův svět

Kategorie: fantasy

originální název: Miecz przeznaczenia
originál vyšel: 1992

Komentáře:
firen  | ***** 07.01.2009 11:59

Další dobrý osud zaklínače, který je zasazen do měnícího se světa. Geralt zjištuje, že osudu nelze utéci, na pozadí vraždení nelidí a genocidy. Poprvé se setkavá s Ciri, ktera je jeho osud, de facto meč osudu.

Gaarq  | ***** 02.08.2009 12:03

a máme tu další podklad pro pozdější ságu. geralt se setkává se svým osudem. a nejen to, mutant geralt, lidmi nenáviděný, se cítí člověkem a brání lidi. jenže ač jsou lidé schopni rozum užívat, nečiní tak často. a tak i geralt musí uznat, že jen brání něco, co jde hájit ztěží. tuší, že lidskou touhu podmanit si svět dokáže zastavit jen… katastrofa.

Izmalius  | ***** 21.08.2011 13:25

Krásná povídka. Svět dryád a jejich zásady. Hezky vykreslené dětské chování. Lidská nadřazenost a zákeřnost. Do toho špetka tajmeství. 100%

Methat  | ***** 16.04.2016 17:22

Super poviedka o Geraltovi, Ciri a dryádach. Geralt sa tu prvýkrát stretáva s Ciri, takže je to akýsi prolog k hernému tretiemu Zaklínačovi.

Lucc  | ***** 27.12.2021 14:10

Geralt nese poselství do lesa dryád Brokilonu. Po cestě ale dojde k setkání, které nečekal, a které ho opět postaví před dilema. Jak se zachová?
Po Trochu se obětovat pokračuje mistr ještě intenzivněji v přetavování povídek do ságy. Osud, odpovědnost, genocida, rozpínavost lidí, sobeckost, lež, násilí, válka … a proti tomu stojí Geralt. Bude se dále vyhýbat? Nečinně přihlížet? Nebo přijme odpovědnost, osud? Druhá nejlepší povídka ze Zaklínačova světa plná krásných scén i dialogů, silných obrazů, plná napjatého očekávání. Již téměř zcela chybí obhroublý humor, jen Freixenet to trochu kazí svým nedůvtipem a humpoláctvím, ale má jen málo prostoru. Dryády, Geralt i Překvapení dokonalí.



WebArchiv - archiv českého webu