povídka » Mlčící města
v Top10 1
hodnotilo: 25
93%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Ray Bradbury

Mlčící města

originální název: The Silent Towns
originál vyšel: 03/1949

Komentáře:
honajz  | ***1/2 05.04.2014 19:37

Poněkud tragikomická povídka, kde funguje atmosféra prázdných měst, ale kde je brzy jasná pointa, přece jen nikdo nečeká, že ta druhá pozůstalá bude rovnou Barbie nebo miss. I když možná by to nebylo takové klišé a nabízelo to spoustu zajímavějších a tragikomičtějších situací.

jasonix  | ****1/2 01.05.2021 08:07

Jsou horší věci než samota, aneb co všechno se může stát, když poslední muž na planetě zaslechne zvonit telefon. Roztomile groteskní romance z vylidněného Marsu. Je zábavná a současně při ní čtenář zažije mrazeni nejméně dvojího druhu. Motiv telefonu na pusté planetě je klíčový též v méně známé, ale výborné Bradburyho povídce JÁ, MARS, která stojí mimo cyklus a odehrává se později.



WebArchiv - archiv českého webu