povídka » Sloužím vlasti, kurva!
hodnotilo: 25
74%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Jaroslav Mostecký

Sloužím vlasti, kurva!

Kategorie: sci-fi

Komentáře:
knedle  | **** 19.04.2015 23:14

Dlouhá (snad nejdelší?) povídka antologie Capricorn 70. Má několik linek, ze kterých by šlo vytvořit samostatné fungující povídky (útěk z věznice, záhadný artefakt, útok masožravých potvor). Zde je to jediný příběh. Vůbec ne špatný. Nicméně bych si asi přál je zpracovat samostatně a samozřejmě víc vyšperkovat.

quinnet  | ***1/2 17.06.2015 10:41

Vcelku zaujímavá poviedka, ktorej sa podarilo skĺbiť viac SF prvkov dohromady. Trochu mi tam vadí určitá nedotiahnutosť a nelogičnosť vo viacerých smeroch, ale to by asi autor musel z tohto kusu urobiť román. A o čom to je? Zem je vo vojnovom stave so záhadnými Haliánmi a vojenská diktatúra zatvorí všetkých známych fyzikov do jedného väzenia na ďalekej planéte, kde majú vynájsť novú tachyónovú zbraň. Nie všetko však ide podľa plánu…

Svarec  | **** 15.11.2015 22:23

Zajímavá povídka z prostředí pracovního tábora pro trestance. Sice to má ke space opeře hodně daleko, ale co už, čte se to pěkně a konec je poměrně překvapivý a přitom logický.

Jarrimund  | ****1/2 20.02.2017 22:38

Pro mne nejlepší povídka sbírky. Z povídky by mohl být zajímavý román, určitě bych po něm sáhl. Pokud bych srovnal pojetí nelidského kriminálu ve dvou povídkách sbírky, bylo by to srovnání účelové a „reálné“ brutality u Mosteckého s nesmyslným sadismem u Neomillnerové.



WebArchiv - archiv českého webu