povídka » Skryté okno do skryté zahrady
hodnotilo: 16
78%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Stephen King

Skryté okno do skryté zahrady

originální název: Secret Window, Secret Garden
originál vyšel: 09/1990

odkazy: 1x [film]

Komentáře:
gan112  | ****1/2 21.12.2013 17:50

Tak je to písané podobným jazykom ako Misery (zatiaľ jediná vec okrem tejto poviedky ktorú som od Kinga čítal), ale toto je omnoho lepšie, zaujímavejšie hneď od začiatku. Hlavne je to napínavé a vy musíte stále rozmýšľať ako to vlastne bolo v skutočnosti, naviac (a to je asi pre Kinga typické), príbeh má mnoho akoby vrstiev a tém, ktoré sa vynárajú, strácajú aby sa zase mohli vynoriť. Koniec je očakávaný (dá sa tu vybrať iba z dvoch možností… ale vy stále dúfate že spisovateľ ešte niečo vymyslí aby sa vytiahol a nakoniec aj vymyslí), ale úplný koniec ma trochu sklamal, pretože skutočne všetko uzavrel ale nič akoby skutočne nevysvetlil. A to z nej robí „tuctovú“ poviedku. Amen

MirabelkaP  | ****1/2 11.06.2017 20:57

Super Kingovka, podobne jako u Osviceni jsem mela v posledni casti pocit ze snad uz asi blaznim… postava Morta je pro Kinga naprosto klasicka a musim rict, ze bylo velmi tezke najit v ni byt jen stipek uzasneho Johnnyho Deppa kterej byl ve filmovym zpracovani neprekonatelnej :-)



WebArchiv - archiv českého webu