povídka » Mapa sedmnácti
hodnotilo: 9
58%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Christopher Michael Barzak

Mapa sedmnácti

originální název: Map of Seventeen
originál vyšel: 01/04/2010

Komentáře:
Gaarq  | *** 25.04.2012 08:00

jsem z téhle povídky rozpačitý. líbí se mi její civilnost a trošku i to, jak zachází s fantastickým prvkem. byla by to slušná psychologická próza s fantastickým motivem, nebýt autorova školometského přístupu, jisté míry nezvládnuté nedějovosti, která se přeměnila ve vágnost a roztahanost. méně poučování, více příběhu by si ten hle námět zasloužil určitě.

jirikk  | ***1/2 11.06.2012 21:21

Tohle by mohla být opravdu dobrá povídka, autorovi se zde však těžce nedaří napsat věrohodný dialog. Když jsem (až nevěřícně) sledoval rozpravy hlavních postav, nemohl jsem se ubránit vzpomínce na dobu svého mládí, kdy na naše obrazovky krátce po převratu vtrhl seriál o studentech střední školy v Beverly Hills – debaty Barzakových figur jsou zde skoro stejně pitomé jako Brandona a spol. blahé paměti.

Durgas  | ** 19.09.2014 13:29

Strašne rozvláčna a moralizujúca poviedka, v ktorej sa ale dohromady vôbec nič nestane. Aj k tomu konečnému „odhaleniu“ to v podstate nenávratne spelo už asi od polovice. Úplne som tam od autora cítil ten ťah na bránku v záujme zízkania ocenení v súťažiach. Mňa si však nezískal.



WebArchiv - archiv českého webu