povídka » Naturalista
hodnotilo: 9
66%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Maureen F. McHugh

Naturalista

Kategorie: zombie

originální název: The Naturalist
originál vyšel: 05/2010

Komentáře:
Gaarq  | **** 26.04.2012 09:26

neuvěřitelně civilní a střízlivá zombijárna, která mě neurážela papouškováním pitomých zombi klišek, má hlavu a patu, je skvěle napsaná a tak. hlavní anti-hrdina je reálná postava, příběh má něco do sebe a přesah se vyjasní v pointě. mohl bych remcat, že někdy autorka ujede a vyprávění se ji maličko rozplizne, že někdy jsou motivace jednajících nepříliš jasné, ale celkový dojem je 4+ :-)

Durgas  | ***1/2 19.09.2014 13:33

Zozačiatku mi vadilo časté opakovanie viet v opisoch, potom som však získal dojem, že to aj s tými krátkymi vetami akosi patrí k štýlu, ktorým je táto poviedka rozprávaná. Na zombičinu vskutku svieže (to je ale kontrast) a neotrepané. Veľmi dobre sa to čítalo, nad tou cynyckosťou som sa miestami musel až pochechtávať. Len ma trošku mrzelo, že náš antihrdina svoj terénny výskum zombíkov nakoniec nedokončil. Akoby tým časť sľubne sa vyvýjajúceho príbehu akosi vypršala do prázdna.



WebArchiv - archiv českého webu