povídka » Chlapec a jeho trol
hodnotilo: 8
69%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Petr Schink

Chlapec a jeho trol

Komentáře:
Gaarq  | ** 23.05.2013 08:01

pozitivně hodnotím námět a pokus o realistické ztvárnění válečných hrůz, nicméně zpracování je někde na úrovni účastníka lokální literární soutěže. příšerná čeština, po všech stránkách (fak jako anglická citoslovce? a tučně?), včetně stylistiky (je poznat, které filmy autor v poslední době viděl a co četl). no a ten megaušák, co ho autor vytáhl z klibóku na konci, to je na úkladnou vraždu.

Lmslaver  | **** 02.12.2013 18:18

Doufal jsem, že si přečtu nějaké nové dobrodružství pistolníka Fastyngera van Hautena, známého z povídkové sbírky Století páry. Hrdina této povídky – malý chlapec mi moc k srdci nepřirostl, i když se nacházel v zajímavých a krutých kulisách válečné vřavy.

Ninsangil  | **1/2 09.09.2017 12:37

Z povídky ukrutně vyčuhuje snaha o co největší literárnost a přesah, která podle mě výrazně minula cíl. Jeden z mála případů, kdy jsem si přál, aby autor při psaní udělal o jeden draft méně – možná by to bylo přirozenější a čtivější. Podobně laděná Schinkova povídka „Suvenýry z války“ v rovněž steampunkové antologii „Excelsior, gentlemani!“ od Strak na vrbě dopadla výrazně lépe.



WebArchiv - archiv českého webu