povídka » Maska Červené smrti
hodnotilo: 50
85%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Edgar Allan Poe

Maska Červené smrti

Povídka vyšla i pod názvy:
Maska Rudé smrti
Maska Červenej smrti
Maska červené smrti

(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

originální název: The Mask of the Red Death
originál vyšel: 05/1842

odkazy: 1x [e-povídka], 1x [film]

Komentáře:
noir  | ***** 08.08.2011 22:14

Jedním slovem nádhera. Úžasně atmosférické, a ta práce s barvami… Taková esence literární gotiky na pár stránkách. Oceňuji i to, jak popisy a budování dojmů nejsou samoúčelné, ale snoubí se s příběhem a ten má navíc přesah. Tohle umí jen málokdo.

louza  | ***1/2 30.11.2017 09:36

Na to jak kultovní povídka je, je čtení poměrně fádní. Mezi řádky je toho mnoho, ale základní linie chybí. Text napovídá odkud vycházel ve svých pracech Kafka.



WebArchiv - archiv českého webu