povídka » Ex Luna, annihilatio
hodnotilo: 22
72%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Jan Kotouč

Ex Luna, annihilatio

Kategorie: sci-fi - mimozemská invaze

Komentáře:
idle  | ***1/2 10.03.2015 23:36

Pěkná premisa s „mírumilovným“ vyhlazením lidstva, zbytek příběhu nijak zvlášť nevybočuje.

Bacha, babinec!

knedle  | **** 19.04.2015 22:51

Přímočaré, s tahem na branku, ve finále pak dobrý pocit z dobré povídky. Dejte mi knihu podobných povídek a budu spokojenej jak blecha. Babinec super!

Svarec  | **** 13.11.2015 20:05

Nevědět, kdo tu povídku napsal, po přečtení bych si myslel, že to byla žena. Takhle „emancipovanou“ věc jsem snad ještě nečetl :) Na druhou stranu si to ale z feminismu občas i docela dobře utahuje. Tak či tak se ale jedná o zajímavou a čtivou povídku.

tiradentes  | * 21.03.2018 13:27

Od mierumilovnej kolonizácie Zeme mimozemskou rasou som si sľuboval veľa. Bohužiaľ nasledovalo sklamanie. Takýto námet sprzniť salutovaním vlajke v záujme záchrany ľudstva? Ale predpokladám, že na katedre genderových štúdií je to povinné čítanie. Taktiež je pekné, že autor má rád Kubricka (a kto nie?), ale už keď to tam musí byť, dá sa to do deja zakomponovať nenásilne, bez toho, aby jeho filmy rozoberala jedna z postáv na pol strany. Toto u mňa dokáže zraziť dielo na podlahu (podobne ako Apokalypsu Jaroslava A. Poláka (JFK), kde naraz všetci zbožňovali Iron Maiden a mal som pocit, že za epilóg poslúži zoznam ich skladieb).



WebArchiv - archiv českého webu