povídka » Jizvák Jim
hodnotilo: 19
63%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Dalibor Vácha

Jizvák Jim

Kategorie: alternativní historie - steampunk

originál vyšel: 01/2015

Komentáře:
quinnet  | *** 02.05.2015 20:58

V poslednom čase to začína byť na domácom SF&F poli preretrofuturi­zované. Tentoraz sledujeme príbeh z obdobia tak trochu inej 1. svetovej vojny, ktorej 7 ročné trvanie nie je jedinou zvláštnosťou. Pilot stíhačky poháňanej éterom havaruje uprostred krajiny nikoho a chtiac nechtiac sa musí pridať k bande legendami opradeného a mnohými magickými silami vládnuceho Jízvaka Jima. V podstate chápem prečo poviedka získala prvé miesto v Daidalovi, poviedka má svižné tempo a doplnenie textu o vymyslené úryvky z dobových novín je vcelku dobrý nápad. Mne však chýbalo ku spokojnosti niečo naviac. Niečo, čo by výraznejšie vyzdvihlo tento text nad priemer.

BorgDog  | ***1/2 15.07.2017 10:29

Celkem vzato souhlasím se dvěma legionáři nade mnou a nemám co dodat. Povídka je zajímavá, ne že není, rozhodně je napsaná čtivě, ale kdyby autor více přitlačil na aspekt alternativní historie místo akce, mohla být ještě lepší. Takhle je výsledek jen nadprůměrný



WebArchiv - archiv českého webu