povídka » Pomoc osudu
hodnotilo: 6
57%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Jitka Ládrová

Pomoc osudu

Komentáře:
Svarec  | *** 05.11.2015 18:19

Nemůžu si pomoct, ale u téhle povídky je podle mě straně poznat, že ji napsal dost nevypsaný člověk. Přišlo mi to napsané strašně divně. Ale to je pouze můj subjektivní dojem a koneckonců špatné to zase nebylo…

tempus  | *** 18.12.2016 09:46

Prolog byl celkově nepřehledný, zato stať byla dobrá. Nejvíce se mi na ní líbilo to, že to byla vlastně pohádka pro dospělé s reálným pozadim (je tohle nebo tamto ekonomicky výhodné (ani si nedovedu představit s jakou chutí bych sledoval tohle ve světě Hvězdných válek např prezentaci práce pro Darta Vadera od imperiálních vědců pojmenovaný ,, Kladné stránky provozu Hvězdy smrt s výhledem na 20 let s hospodářským včlenění do ekonomik podrobených světů a omezení negativních dopadů výstavby")? nebo co mi přinese oblibu jednoho prince a chladný respekt od královny?) Pokud to vás nebude zajímat a budete číst hodně pozorně, žádné prekvapení nenastane, protože nic tam není jen tak a bez následků. Pátrání po rodinné záhadě je ovšem napínavá natolik, že podružná fakta a dějové linie moc pozornosti nezabere. V závěru nové postavy se objevovaly až moc náhle, bohužel. Celkovy můj dojem je, že jako první vytištěný text to není špatné, ale nejvíc mi to evokuje větší novelu zkrácenou na velikost pouhé povidky, než jako dílo psané od začátku jako povídka.



WebArchiv - archiv českého webu