povídka » Psí měsíc
hodnotilo: 14
53%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Božena Čechalová

Psí měsíc

Kategorie: sci-fi

originál vyšel: 10/2015

Komentáře:
quinnet  | **1/2 11.10.2015 15:51

Mesiac môže niekedy pekne liezť na nervy, najmä keď do vás pchajú psychotropné drogy. Pomerne jednoduchý nápad je spracovaný celkom slušne, len záver bol dovedený Ad absurdum. Napriek tomu sa mi poviedka páčila.

Polinius  | ****1/2 12.10.2015 17:38

Já se nestydím dát vysoké hodnocení. Povídka se mi líbila a jak praví známé pravidlo – čím kratší povídka, tím silnější musí být pointa. A pointa tady je. Ostatně je až s podivem, jak je tak v krátkém textu vše krásné rozpracováno, jsou jasné osoby, které jsou i dostatečně prokreslené a je i jasná motivace hlavní psí postavy. Což je něco, co občas neumí ani zahraniční mistři ve svých EMO povídkách v „Zahraniční sekci“ oni jsou dost často jen EMO a SF je pro ně jen kulisa.

Ascella  | *1/2 27.08.2016 03:57

Řekněme, že na mikropovídku to vůbec není zlé: nápad (který by zasloužil větší rozsah), dobře zvládnuté charaktery, pointa. Přesto vsak spadá do kategorie „nechápu, proč jsou tyto věci publikovány v tištěném časopisu slušné úrovně, je to hodno fanzinu nebo osobního autorského rozcvičení a ukázání pár přátelům“. Přehnanost beru jako nadsázku vzešlou z minimalismu a odpouštím :) Na druhou stranu, je to asi jediná mikropovídka za dobré dva ročníky, která má aspoň nějakou úroveň a zajímavý nápad.



WebArchiv - archiv českého webu