povídka » Šťastná trefa
hodnotilo: 19
75%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Kim Stanley Robinson

Šťastná trefa

Kategorie: alternativní historie

originální název: The Lucky Strike
originál vyšel: 06/1984

Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [7] měšťan 19.06.2016 18:41  

@PMarek[5]: Brak tam dám, protože je v nabídce, kdyby bylo mínus, tak dám mínus. Osobně jsem pro jednoduché líbí/nelíbí. A co se vlád týče, myslím, že jejich jednání by i v alternativním světě bylo stejné. Vždyť nad tím trochu pouvažuj, vzdát se jaderných zbraní, to by byla sebevražda.

 [5] PMarek 18.06.2016 18:32  

@měšťan[2]: Já Ti s těmi argumenty i rozumím, ačkoliv od toho je to alternativní historie, aby se tam třeba ty vlády chovaly jinak. A hrdina/zrádce za svojí zradu zaplatil. Kolik zrádců je dnes za své činy „oficiálně“ adorováno (třeba mě teď napadá von Stauffenberg)… Otázka zrada x hrdinství je obecně přeci velmi subjektivní. Nicméně my dva se zjevně spíš než v pohledu na děj téhle povídky rozcházíme v definici braku.

 [2] měšťan 16.06.2016 09:50  

@PMarek: A ty zase jako obvykle vynášíš povídku, která adoruje zrádcovství :)A ke všemu ten konec! Už to vidím, jak se velmoci zbaví svých jaderných zbraní kvůli plkání nějakého spolku :) To je úplná esence sluníčkářství.

 [1] PMarek 11.06.2016 12:25  

Před vydáním Roků rýže a soli skvělý počinek – Robinsonova alternativní historie jako návnada. Já se těším jak malej. Po této práci o to víc. Mission completed.

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu