povídka » Blokáda Billy
hodnotilo: 16
59%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Stephen King

Blokáda Billy

originální název: Blockade Billy
originál vyšel: 04/2010

Komentáře:
Madam Brbla  | ***1/2 28.01.2017 21:08

Jestli neznáte alespoň základy baseballu, tak se do téhle povídky vůbec nepouštějte. Obsahuje hodně herních termínů a laikovi nicneříkajících čísel. Já jsem díky tělocvikáři ze střední školy a několika filmům z prostředí tohoto sportu dostatečně v obraze, abych si „Blokádu Billyho“ docela obstojně užila. Líbil se mi ten svižný, jadrný jazyk, kterým Kingovi (jako) vypráví prďola v domě pro seniory o jedné nevšední sezóně svého týmu, především tedy o jednom zvláštním hráči. Za mě dobrý, ovšem nízká hodnocení tentokrát chápu. 70%

avatar2  | ***1/2 11.06.2017 18:21

Baseball není můj oblíbený sport, ale aspoň jsem se o něm něco málo dozvěděl. Jako u řady jiných povídek, i tady mistr vlastně ani nevytáhne žádný fantastický prvek, vystačí si s běžným trestným činem. To však povídce neubírá na zajímavosti.

jasonix  | **** 26.10.2021 20:08

Když si koupím Kinga, opravdu od toho nečekám sportovní reportáž. Navíc z prostředí baseballu, což je pro mě asi taková zábava jako komunální volby na Pobřeží slonoviny. Není tedy divu, že jsem poměrně brzo začal zívat. Ale nesměl by to sepsat Pan Spisovatel, aby tomu: za prvé nedal šťavnatý jazyk svérázného vypravěče; za druhé, aby nestvořil dojemného slaboduchého hrdinu, podobajícího se Lenniemu z „O myších a lidech“, za třetí, (pozor tahle větička je trochu spoiler) aby si nepohrál s psychopatologií a nepřešaltoval to na docela morbidní thriller s kriminální zápletkou. Není to nejsilnější kingovka, ale i tak mi ve finále místo zívání spadla čelist.



WebArchiv - archiv českého webu